Шефът на Държавна агенция "Технически операции" Цветан Китов да бъде

...
Шефът на Държавна агенция "Технически операции" Цветан Китов да бъде
Коментари Харесай

Уволняват и шефа на Държавна агенция Технически операции

Шефът на Държавна организация "Технически интервенции " Цветан Китов да бъде уволнен предлага служебното държавно управление на президента Румен Радев.
Решение за освобождението на ръководителя на организацията, която дава отговор за използването на специфични разследващи средства, е взето на днешното съвещание на кабинета.
В претекстовете за освобождението на Китов се показва, че ръководителят на ДАТО е направил дейности, които накърняват престижа на организацията, което е съображение за преустановяване на пълномощията му, обясниха от Министерския съвет.
Това е третата специфична работа, чийто началник сменят служебното държавно управление и президентът Румен Радев. Още през лятото преди провеждането на изборите от 11 юли бяха заменени шефовете на ДАНС и разузнаването по гледище на вицепремиера Бойко Рашков.
"Крайно време беше! Седмици наред хората от офиса на Изправи се.БГ получавахме писма с публични изказвания от службите, че не сме били обект на подслушване. После влязохме в Народното събрание и комисията на Хаджигенов откри тъкмо противоположното - освен ние, само че и над 900 души, взели участие в митингите, са били подслушвани. И то, забележете, напълно елементарни хора, набедени, че са подготвяли "преврат " и "въоръжено въстание ".
Вместо тези органи да се занимават с проведената престъпност и корупцията, се саморазправят с спокойно протестиращи елементарни жители. Позорът би трябвало да бъде преустановен, да. И държавните служби за сигурност да не не помнят, че не служат на партийни вождове, а на елементарните данъкоплатци, които им заплащат заплатите ", реагираха незабавно от офиса на Мая Манолова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР