Шефът на бюрото за Европа на Световната здравна организация заяви,

...
Шефът на бюрото за Европа на Световната здравна организация заяви,
Коментари Харесай

СЗО откри общ знаменател между всички жертви на коронавируса

Шефът на бюрото за Европа на Световната здравна организация съобщи, че над 95 % от умрелите от ковид в Европа са на възраст над 60 години, предадоха международните организации.

Д-р Ханс Клуге обаче уточни, че възрастта не е единственият рисков фактор за тежко протичане на болестта. "Самото разбиране, че Ковид-19 визира единствено възрастните хора в действителност е неправилно ", добави той.

На онлайн конференция през днешния ден в Копенхаген Клуге съобщи, че "младите не са недосегаеми " и на процедура повтори казаното наскоро от генералния шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Светът изтръпна: Преди минути пристигна най-страшната вест за COVID0-19

Според здравната организация на Организация на обединените нации сред 10 и 15% от заболелите под 50-годишна възраст са със междинна или тежка зараза. "Наблюдавани са тежки случаи на болестта и при юноши, и при хора във вързрастовата група на 20-годишните, като доста от тях са били за интензивно лекуване, а някои, за жалост, са умряли ", сподели Клуге.

По думите му последните статистически данни демонстрират, че в Европа са регистрирани общо 30 098 смъртни случая от Ковид-19, най-вече във Италия, Франция и Испания.

"Знаем, че над 95% от смъртните случаи са при хора над 60-годишна възраст ", сподели той. Над половината са на пациенти над 80-годишна възраст.

Клуге уточни, че в над 96 на 100 от случаите тези хора са били с най-малко едно съпътстващо хронично заболяване като сърдечно-съдово, хипертония или диабет.

"Има и положителна нотка и тя е, че има данни за хора на над 100-годишна възраст, които са били признати в болница поради Ковид-19 и по-късно са се възстановили изцяло ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР