Шефът на Бундесбанк Йенс Вайдман заяви, че нарастващото търговско напрежение

...
Шефът на Бундесбанк Йенс Вайдман заяви, че нарастващото търговско напрежение
Коментари Харесай

Мащабна търговска война заплашва САЩ и ЕС

Шефът на Бундесбанк Йенс Вайдман съобщи, че възходящото комерсиално напрежение по света има капацитет да забави доста икономическия напредък, като в това време изрази продължаващата си угриженост във връзка с стимулиращите ограничения, предприемани от Европейската централна банка.

" Мащабна комерсиална война сред Съединените щати и Европейския съюз може да коства скъпо и на двете страни ", уточни Вайдман в своя тирада в Ню Йорк пред Съвета по външни връзки, заяви " Уолстрийт джърнъл ".

" Потенциалните неподходящи резултати могат да бъдат доста по-големи, в сравнение с в тази ситуация с актуалните търговски разногласия с Китай ", като даже там нещата наподобяват " притеснителни ". Йенс Вайдман означи, че в сегашният спор Китай-САЩ " ограниченията, които към този момент бяха възприети, могат да понижат производството на двете страни с повече от половин % в средносрочен проект, до момента в който международната търговия ще се сви с 1,5 на 100 ".

Според шефа на Бундесбанк, тези, които считат, че цените могат да донесат нещо позитивно, както счита администрацията на Доналд Тръмп, бъркат. " Привържениците имат вяра, че по-високите мита могат да решат няколко казуса едновременно. Те настояват, че повишението на цените може да понижи недостига по настоящата сметка, да отбрани работните места и даже да направи хората да живеят по-добре ", сподели той. Това разбиране обаче е неправилно, добави Вайдман, тъй като " цените покачват цените на внасяните артикули и това отслабва покупателната дарба на потребителите ".

Йенс Вайдман също по този начин изрази угриженост по отношение на устрема на Европейската централна банка да подтиква стопанската система на еврозоната - най-много посредством възобновеното закупуване на еврооблигации. Той сподели, че за разлика от Федералния запас на Съединени американски щати, ЕЦБ би трябвало да купува държавен дълг от страни с разнообразни локални стопански системи, фискални политики и равнища на кредитен риск. Той се тормози, че покупките на дългови бумаги потискат пазарните сигнали за здравето на пазарите на облигации на обособените държави-членки на еврозоната.

Шефът на Бундесбанк съобщи, че ЕЦБ не се нуждае от спомагателни старания за стимулиране, в случай че сметне за належащо. Но той добави, че тръгването по този път ще повдигне комплицирани въпроси за разноските и изгодите.

Вайдман разяснява също по този начин и негативните приходи, следени във връзка с немския държавен дълг и приписвани на композиция от фактори, в това число на структурните промени в стопанската система, които доведоха до по-ниско общо равнище на лихвите, както и въздействието на покупките от централната банка върху дълготрайния държавен дълг.

Германският централен банкер счита, че не е време да се изостави концепцията, че ниската безработица може да увеличи инфлацията с течение на времето. " Всъщност, нарастване с 1% на разноските за заплати в последна сметка ще усили потребителските цени с към 0,3% ", уточни той. Това обаче е муден развой, сподели Вайдман, само че той добави, че " бавното усилване на инфлацията в действителност не би трябвало да бъде считано като изненада ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР