Шефът на британското правителство Борис Джонсън възнамерява през следващите няколко

...
Шефът на британското правителство Борис Джонсън възнамерява през следващите няколко
Коментари Харесай

Джонсън представя на ЕС своята идея за Брекзит

Шефът на английското държавно управление Борис Джонсън има намерение през идващите няколко дни да показа на Европейския съюз формалните оферти на своето държавно управление във връзка с изискванията за идното обособяване на кралството от Европейски Съюз . Това заяви във вторник The Times, съгласно което Джонсън с изключение на всичко друго ще се обърне към Европейски Съюз с искане да предотврати следващото закъснение на Брекзит.

Според изданието отдръпването на страната от Европейския съюз на 31 октомври, както Джонсън даде обещание на британците, ще бъде едно от изискванията, които министър председателят ще сложи на ръководителите на европейските държавни управления. Това ще повлияе съществено на хода на политическата битка в самата Обединеното кралство, защото сега опозиционните партии и редица някогашни сътрудници на Джонсън упорстват Брекзит да бъде отсрочен за минимум три месеца - до 31 януари 2020 година Според по този начин наречения закон на Бен, признат предишния месец от английския парламент, държавното управление ще бъде задължено да помоли Брюксел да отсрочи Брекзит, в случай че не може да се съгласи с Европейски Съюз по отношение на изискванията на " развода " до 19 октомври.
 Германия е подготвена за ново отсрочване на Брекзит
Германия е подготвена за ново отсрочване на Брекзит

Но би трябвало да има " вероятност за последващи дейности " …

В същото време съгласно The ​​Times, в случай че Европейският съюз откаже да даде на Лондон такова отсрочване, Джонсън в действителност ще заобиколи закона и ще сложи Камарата на общините пред избора: или да утвърди нова договорка с Брюксел, или да се помири с Брекзит без договорка.

Ирландски въпрос

В същото време към момента не е известно по какъв начин европейските столици ще реагират на тези условия, които Джонсън ще включи в договорката си. Според The ​​Daily Telegraph, той ще предложи на Европейски Съюз своето виждане за опция на режима за назад прекъсване, който би трябвало да обезпечи бистрота на границата на остров Ирландия след Брекзит. Бекстоп, който е част от съглашението, реализирано сред държавното управление на Европейски Съюз и предшественика на Джонсън Тереза ​​Мей , остава главната пречка в договарянията за Лондон с Европейски Съюз.
 Джонсън: Брекзит на 31 октомври, макар Народното събрание
Джонсън: Брекзит на 31 октомври, макар Народното събрание

Премиерът почита съда, макар че не приема решението му

Според Джонсън " бекстоп ", както Брюксел упорства, ще бъде " антидемократичен и несъответстващ на суверенитета на Обединеното кралство като страна ", защото допуска, че Северна Ирландия ще остане част от единния пазар за неопределен срок, само че останалата част ще излезе царство.

Според английски изявления, Джонсън има намерение да предложи на Европейски Съюз да сътвори единна икономическа зона на остров Ирландия, в границите на която ще бъде допустимо свободното придвижване на храни и селскостопански артикули. Страните ще разработят и общи митнически правила за други категории артикули, преминаващи границата сред Република Ирландия, оставащи в Европейски Съюз, и Северна Ирландия, напускащи Европейски Съюз, дружно с Англия.
 Без пробив по Брекзит след срещата Туск-Джонсън
Без пробив по Брекзит след срещата Туск-Джонсън

Джонсън наново прикани за еластичност от Европейски Съюз, с цел да се реализира договорка

Според ирландските медии се създава и опцията за основаване на специфични " центрове за митническо освобождение " от двете страни на границата, само че не и върху самата нея, което би противоречало на подписаното през 1998 година съглашение в Белфаст, което направи допустимо политическо споразумяване на спора в Северна Ирландия.

Внимателен оптимизъм

" Аз съм внимателен оптимист ", сподели Джонсън, изказвайки се в понеделник в Манчестър, който съгласно The ​​Daily Telegraph се приготвя да показа своите оферти на европейските водачи по телефона във вторник. " Предприехме някои обилни стъпки и в този момент чакаме нашите европейски другари те ще ни отговорят и ще кажат дали са подготвени да ни оказват помощ и дружно да търсят верния компромис. Независимо какво се случва, ние ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР