Шефът на британската разузнавателна агенция МИ5 обвини Москва в опит

...
Шефът на британската разузнавателна агенция МИ5 обвини Москва в опит
Коментари Харесай

МИ5: Русия лъже, за да подкопава Запада

Шефът на английската разследваща организация МИ5 упрекна Москва в опит да събори западните демокрации посредством разпространяване на дезинформация и неистини, оповестява Reuters.

В първата си обществена тирада отвън Обединеното кралство Андрю Паркър съобщи, че страната му не желае ескалиране на напрежението с Москва, само че последните нападателни и нездравословни дейности на Русия са неприемливи.

"Вместо да се трансформира в уважавана огромна страна, Русия рискува да се трансформира във все по-изолиран парий ", предизвести Паркър на конференция в Берлин.

"Сега съветската страна практикува теория, която е комбиниране от медийна операция, дезинформация в обществените медии и изкривеност с нови и остарели форми на шпионаж, високи равнища на хакерски атаки, военна мощ и престъпно държание, което в днешно време се назовава "хибридни закани ", изясни шефът на МИ5.

Според него съдействието с сътрудниците от Европейски Съюз е от основна значимост, с цел да се предпазят от заканите на ислямистите и Русия.

"Не би трябвало да рискуваме да загубим общите си благоприятни условия или да отслабим груповите старания в Европа. Ние изискуем това на всичките си жители в Европа ", сподели той.

Пред публицисти след речта си Паркър съобщи, че няма информация Русия да е оказала въздействие на резултатите от референдума за Брекзит през 2016 година Той не отговори дали Москва е правила такива опити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР