Шефът на Борда на директорите на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге

...
Шефът на Борда на директорите на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге
Коментари Харесай

Румениге скочи на феновете: Само изискват това и онова

Шефът на Борда на шефовете на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге още веднъж отвори дебата с футболните последователи за това на кого принадлежи футболът.
Пред " Шпортбилд " някогашният немски национал и сегашен началник на един от най-успешните тимове в Европа се опълчи на настояванията на ентусиастите за промени, обединени под слогана " Unser Fussball " ( " Нашият футбол " ). Тяхната цел е да дадат по-голямо въздействие на последователите при определянето на съдбините на обичаните им тимове.

" Намирам самото име на акцията за много самоуверено ", сподели Румениге.

" На кого принадлежи футболът? Най-много на тези, които го играят, без значение от това на какво равнище. Феновете са част от играта, само че играта не им принадлежи ", съобщи славният нападател от предишното.
 Румениге: Целта на Байерн е да притегли най-хубавите немски футболисти
Инициативата " Нашият футбол " бе подета от серия фенски фракции из цяла Германия, някои от които бяха в основата на запазването на правилото за благосъстоятелност на клубовете 50+1 през 2018 година, когато бе обсъждано премахването му. До момента петицията на ентусиастите, която упорства за ограничения за гарантиране на по-справедлива конкуренция, по-голяма обществена отговорност, народна власт, стабилно финансиране и признание на смисъла на последователите на мачовете, е подписана от общо 2400 фракции и 12 500 души.

" За страдание, стигнахме до миг, в който почитателите единствено изискват това и това. Сега чета, че желаят да взе участие и разпределението на парите от телевизионни права. Но когато аз единствено изисквам всякакви работи, само че не съм подготвен да поема отговорност, това не е двустранен развой, от който да печелят всички заинтригувани страни ", сподели още шефът на Байерн.

Румениге, дружно със притежателя на Хофенхайм Дитмар Хоп, получиха премията на " Шпортбилд " за " Жест на годината " в символ на самопризнание за дейностите им, когато почитателите на Байерн опънаха плакати против Хоп по време на мача сред двата тима през февруари. За мнозина в Германия обаче връчването на премията на Румениге и Хоп бе спорен избор, изключително в сезон, в който играчите в Бундеслигата се изправиха в поддръжка на придвижването на Black Lives Matter, а клубове и почитател групи поддържаха своите локални общности по време на рецесията с ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР