Шефът на БФС си тръгна след позора от Англия и

...
Шефът на БФС си тръгна след позора от Англия и
Коментари Харесай

След заповед на Борисов: Боби Михайлов подаде оставка

Шефът на БФС си потегли след позора от Англия и опасността от прекъсване на финансиране на родния футбол
Борислав Михайлов подаде оставка от поста президент на Българския футболен съюз. Това той стори след апела на премиера Бойко Борисов. Той заплаши, че страната ще спре финансирането на футбола, до момента в който именитият вратар не напусне шефското място в БФС. Няколко часа по-късно това се случи.

Всичко това идва след тежката загуба на националния ни тим с 0:6 от Англия в европейска подготовка в понеделник. Освен това в този момент отборът ни е заплашен от огромни санкции от страна на УЕФА, тъй като по трибуните се чуваха расистки викания по адрес на тъмнокожите футболисти на противника.

В своя формален профил във Facebook Бойко Борисов насочи безпрецедентент ултимамтум към БФС.
„ Призовавам Борислав Михайлов неотложно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския народен тим и поради неприятните резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев страната да приключи всевъзможни връзки с БФС, в това число и финансови, до отдръпването на Борислав Михайлов от поста. Категорично съдя и държанието на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните страни в света, и хора от разнообразни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия. ", написа в обществената мрежа министър председателят.

Борисов съобщи още, че не желае държавното управление да има нищо общо с Българския футболен съюз, до момента в който отпред на централата е Борислав Михайлов, а също така е разоочарован от имиджа, който се построява на страната, изключително след расисткия скандал на мача България – Англия.

"За спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз, ние не се произнасяме. Но когато страната ни е поставена на челни страници като расистка страна, поради група олигофрени или недоброто управление на Футболния съюз като протестни дейности... А и резултатите са безапелационни, макар големите пари, които през годините ние във тип на осветяване, настилки, игрища, поправки, направихме, не желая по никакъв метод държавното управление, в лицето на спортното министерство, да бъде ангажирано с този ръководител на Футболния съюз ", съобщи Борисов след съвещанието на Съвета по сигурността.

Министър-председателят разяснява, че не разгромната загуба от Англия, която е най-резултатната в историята на отбора като хазаин, го е предиздвикала да изиска оставката на Михайлов. Той е безапелационен, че още през днешния ден би трябвало да стартира проверка в БФС.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР