Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през

...
Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през
Коментари Харесай

Шефът на БНР със заплата за август 8209 лв., по-висока от премиерската

Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лв., а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лв..

Генералният шеф на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на процедура е по-високо заплатен от министър-председателя и президента на България.

Данните са предоставени импровизирано от източници от Народното събрание на „ 24 часа ".

По закон, гласуван от депутатите, генералният шеф на БНР би трябвало да получава заплата колкото ръководител на комисия в Народно заседание. С днешна дата тя е близо 5000 лева

Според контракта, който Костов подписва със Съвет за електронни медии за възлагане на ръководство на БНР, има право и на в допълнение месечно заплащане, не по-голямо от 40% от главната му заплата. Тази надбавка я дефинира той самият като общоприет шеф.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник заран за 25% нарастване на заплатите се отнася и за управителния екип, то Светослав Костов ще се радва към този момент на заплата от 10 261 лева

Шефът на радиото не съумя да изясни в понеделник пред Съвета за електронни медии кой е отговорен за прекъсването на „ Хоризонт " в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който придвижва данни, е довел до замлъкването на програмата, е неговата версия. На чуването пред Съвет за електронни медии бяха поканени и представители на Комисията за контролиране на известията (КРС).

„ На 11 септември поради голям брой установени от шефа на дирекция „ Техника " проблеми в БНР за обезпечаване на естественото приемане освен на „ Хоризонт ", само че и на другите стратегии, се реши да бъде осъществена профилактика в БНР ", изясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат при започване на годината. Проверка посочила, че такива не са правени от години. „ И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто механически проблем ", посочи Костов.

„ Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след инспекцията, предоставихме на прокуратурата ", изясни шефът на КРС Иван Димитров. „ Дължим промяна - приказваме за прекъсване на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите ", добави Константин Тилев, член на КРС.

Съвет за електронни медии ще показа мнение за прекъсването на „ Хоризонт " най-вероятно в сряда, а през вчерашния ден прати отговор на прокуратурата, която в края на предходната седмица изиска инспекция от съвета в период от 3 дни. Зам-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР