Шефът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиан Раева говори

...
Шефът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиан Раева говори
Коментари Харесай

Илиана Раева: Имаме оптимизъм преди Световното, притеснена съм от съдийството

Шефът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиан Раева приказва след днешното контролно съревнование, което бе последно за националните ни тимове отбор и самостоятелно преди Световното състезание в Баку от 16 до 22 септември. Раева похвали представянето на ансамбъла, само че даде по-критично мнение за представянето на самостоятелните ни гимнастички.
 Контролно на националките по художествена гимнастика @@@
“Ансамбълът доста мощно, доста отговорно, съблюдават напътствията на треньорите и съм доста удовлетворена. Правят следващ спортен ден, поисквам им да продължат да работят по този начин до последния ден на Световното. Имаме оптимизъм и шансове и при ансамбъла, несъмнено, те ще са малко по-спокойни, тъй като към този момент имат своята квота за Токио, и при самостоятелните можем да имаме правото да имаме вяра, че ще си дойдем щастливи и удовлетворени от Световното в Баку”, съобщи Раева.
 Контролно на националките по художествена гимнастика @@@
“Боряна (Калейн) стартира доста мощно с отлични изигравания на обръч и топка, разреши си да позволи една неточност на бухалки, само че такава неточност ще бъде изцяло неуместна на Световно, тъй като там борбата за квотите ще бъде доста тежка и сериозна. Имаме да работим до последно да държат централизация до последната минута да са с студен ум”, по-строга бе Раева към самостоятелните гимнастички.

“Всяко едно съревнование си е настрана, би трябвало да играят три пъти за цяла седмица, голяма централизация, както за нас, по този начин и за противниците, с цел да се стигне до петък и играта за две квоти (за Олимпиадата в Токио при самостоятелните гимнастички). Нищо ужасно и недостижимо няма. Проблемът със съдиите ще се почиства, считам, че занапред ще се обръща внимание на съдииството, има огромен скок, само че въпреки всичко не на задоволително равнище и обективност. Имам терзания дали на Световното ще е задоволително положително, всички имат искания, в това число Русия и Италия. Очаква ни тежко съревнование, само че имам вяра в девойките. Все отново е едно съревнование, гилотини няма да падат”, приключи Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР