Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов коментира ситуацията със снегопочистването

...
Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов коментира ситуацията със снегопочистването
Коментари Харесай

Светослав Глосов: В Западна Европа и САЩ при такъв снеговалеж затварят пътя

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов разяснява обстановката със снегопочистването по главните пътища и съобщи, че при подобен снеговалеж в Западна Европа и в Съединени американски щати просто затварят пътищата.

Председателят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " застана пред медиите след откриването на лот 3.3 от Автомагистрала " Струма ".

" Снегът не ни изненада - имаше подготвеност от страна на пътноподдържащите компании. Единствено може би забавяне се получи при започване на почистването в региона на Кюстендилска област от Автомагистрала " Струма ", само че компанията ще бъде глобена. Въпреки всичко ние сме спазили нормативните периоди ", съобщи ръководител на УС на АПИ, представен от " Фокус ".

Инж. Светослав Глосов посочи, че доста малко хора се замислят, че съгласно норматива за автомагистралите, срокът за разчистване на снега е 2 часа след прекъсване на снеговалежа. По думите му в Западна Европа и Съединени американски щати когато стартира подобен снеговалеж просто затварят пътя, а ние българите желаеме постоянно някой да е пред нас и да чисти.

Инж. Светослав Глосов акцентира, че е направено всичко допустимо пътищата да бъдат проходими. Той добави, че на Автомагистрала " Хемус " товарни коли са си разрешили да навлязат в зона, неразрешена за тях, заобикаляйки знаците, след което надлежно са били глобени.

" Вчера и на Автомагистрала " Хемус ", и на Автомагистрала " Струма ", бяха задръстени спешните ленти, и се наложи чиновници на пътноподдържащите компании да молят един по един водачите да се изместят, с цел да минат снегорините ", разяснява инж. Глосов. Той прикани щофьорите да се движат с коли с хубави гуми, които са пригодени за тези условия и в случай че има опция да не потеглят на път в такава конюнктура.

Ще създадем всичко допустимо приложението LIMA да бъде усъвършенствано и да бъде съвместимо с тол-системата, сподели още на брифинга след откриването на лот 3.3 от Автомагистрала " Струма " той. И посочи, че приложението LIMA непрестанно дава проблеми, защото доста бързо се развиват технологиите в мобилните услуги и мъчно може да се наваксат промените в софтуерите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР