Шефът на Антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров ще се

...
Шефът на Антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров ще се
Коментари Харесай

Съдебните кадровици върнаха Цацаров във ВКП |

Шефът на Антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров ще се върне като прокурор във ВКП, когато бъде освободен от КПКОНПИ, гласоподава Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет без диспути.

Цацаров е показал в заявката си да бъде възобновен във Върховната касационна прокуратура, че е от комисията на 17 януари.

Той би трябвало да бъде освободен от Народното събрание, само че депутатите взеха решение да не привикват изключително съвещание по въпроса. Така гласуването се отсрочва. 

Бившият основен прокурор разгласи желанието си да напусне поста в КПОНПИ с уточнението, че това ще стане от 1 март, след  като внесе доклада за активността на комисията за м.г.

Но бе изпреварен от ДАНС, която лиши позволява му до класифицирана информация с претекста, че " лицето е направило нарушаване на закона или на подзаконовите актове по използването му, което е основало заплаха от пораждане или е довело до обилни вреди за ползите на страната, организациите или лицата в региона на отбраната на класифицираната информация ".

Според премиера има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация. Шефът на КПКОНПИ пък настоя. 

Сотир Цацаров разгласи, че отнемането на достъпа му е поради напън от страна на премиера и е персонално възмездие на вътрешния министър Бойко Рашков, а мотивът е. Според Цацаров инспекцията на ДАНС е почнала след сигнал, че по време на срещата със Сашо Дончев през 2017 година в ЦУМ той е изнесъл класифицирана информация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР