Шефът на Амазон“ Джеф Безос дава 2 млрд. долара на

...
Шефът на Амазон“ Джеф Безос дава 2 млрд. долара на
Коментари Харесай

Най-богатият човек дарява 2 млрд. долара за бездомни

Шефът на „ Амазон “ Джеф Безос дава 2 милиарда $ на благотворителен фонд, основан от него да оказва помощ на бездомни и да създаване на мрежа от учебни заведения, заяви Би Би Си.

Най-богатият човек в света разгласи акцията си в Туитър, като сподели, че благотворителният фонд ще се споделя „ Дей уън фънд “.

Безос, чието положение се прави оценка на 164 милиарда $, бе подложен на критика, че не се дава задоволително средства за щедрост. А американският сенатор демократ Бърни Сандърс атакуваше изискванията за труд в хранилища на „ Амазон “.

Безос попита в Туитър предходната година по какъв начин би могъл да употребява благосъстоянието си, която тази година доста се усили поради растежа в цената на акциите на „ Амазон “ и намаляването на налозите в Съединени американски щати.

Той разгласи в четвъртък, че „ Дей уън фънд “ ще оказва помощ на „ съществуващи неправителствени организации, които оказват помощ на бездомни фамилии “ и че финансира „ мрежа от нови образователни заведения за предучилищно образование в общности с ниски приходи “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР