Шефът на Агенцията за разузнаване на Косово Шпенд Маджуни подаде

...
Шефът на Агенцията за разузнаване на Косово Шпенд Маджуни подаде
Коментари Харесай

Шефът на разузнаването в Косово подаде оставка

Шефът на Агенцията за разузнаване на Косово Шпенд Маджуни подаде оставка през днешния ден. Той заемаше поста от април 2018 година, оповестява МИА.

Новината беше оповестена от министър председателят Харадинай в страницата му във Facebook, като той осведоми, че е приел оставката и в това време е удостоил Маджуни с медал „ Скендербег “ за приноса му в осъществяването на държавните и институционални отговорности.
 --
„ Приех оставката на Шпенд Маджуни от поста му отпред на разузнаването в Косово. Благодаря за професионалното съдействие до момента в отбрана на сигурността на страната ни и народа. За приноса му към осъществяването на държавните и институционални отговорности отличих господин Маджуни с медал „ Скандербег “ за професионализъм и ангажираност в държавната работа “, написа министър-председателят в оставка.

Според Харадинай, "по време на този мандат държавното управление на Косово поредно се застъпва за укрепването на правовия ред и институциите за сигурност в страната ", като "ролята на Маджуни е изключително значима, трансформирайки организацията в една от най-професионалните и надеждни институции през днешния ден в страната и отвън нея. "

Все още няма информация за аргументите за оставката, само че е несъмнено, че Маджуни се отдръпва заради промяната на властта, която се чака скоро откакто завършиха предварителните парламентарни избори на 6 октомври, извоювани от опозиционните партии. Как най-накрая накарах детето ми да чете На 21 октомври 2018 година косовската опозиционна партия Движение Самоопределение изиска моралната оставка или освобождение на чиновници по сигурността поради скандал, в който бяха забъркани синът и внукът на шефа на Агенцията за разузнаване Шпенд Маджуни. При акция полицията откри у тях противозаконни оръжия и опиати.
На 13 октомври при претърсването на автомобил "Голф ", в което са били синът и внукът на шефа на Агенцията за разузнаване Шпенд Маджуни, косовската полиция е разкрила опиати, както револвер и нож.

Превозното средство, което е било спряно, е благосъстоятелност на Енвер Маджуни, татко на шефа на Агенцията за разузнаване, т.е. дядо на двамата арестувани.

Енвер Маджуни е прочут измежду косовската общност като някогашен полицейски шеф, а синът му Шпенд, преди да бъде назначен за началник на Агенцията за разузнаване, е бил шеф на полицията на Косово, от времето, когато министър председател беше актуалният президент Хашим Тачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР