Шефът на агенция „Медицински одит“ проф. Златица Петрова, която беше

...
Шефът на агенция „Медицински одит“ проф. Златица Петрова, която беше
Коментари Харесай

Шефът на „Медицински одит“: С името ми се злоупотребява

Шефът на организация „ Медицински одит “ проф. Златица Петрова, която беше отстранена от поста си след подозрения за прикривани лекарски неточности, свързани с умряли пациенти, разяснява офанзивите против себе си в предаването „ Здравей, България “ по NOVA.

„ В последните дни

против името на организация „ Медицински одит “, против управлението и персонално против мен се злоупотребява обществено и се упражнява сериозен дискриминационен напън “,

съобщи проф. Петрова.

Скандал: "Медицински одит " скрил гибел на бебета

Миналата седмица прокуратурата разгласи, че в „ Медицински одит “ е имитирана активност и „ има корупционен детайл в действия на организацията “. Общо 11 смъртни случая в лечебни заведения, в това число и на новородени бебета, не са докладвани на прокуратурата от Изпълнителната организация „ Медицински одит”. Това демонстрира инспекция на Върховната административна прокуратура. До следствието се стигна след сигнал от някогашният основен секретар на организацията Димитър Евлогиев.

„ Първо, случаите не са 11. Сега занапред ще стане ясно за за кои тъкмо става въпрос. Тези случаи, за които знаем, съставляват интерес “, акцентира проф. Петрова.

Проф. Петрова счита, че е жертва на вътрешен спор.

„ За въпросната служителка, която показахте в репортаж и за основния секретар на организацията имам задоволително информация. Първо дамата, която се явява като пострадала, не е доктор. Много е мъчно един икономист като нея да разяснява медицински случаи. Това нито е професионално, нито е умело.

Същата тази служителка е в общуване с основния секретар, който в действителност инициира всичко това и е създател на сигнала до прокуратурата. Този сигнал беше и до Министерство на здравеопазването и до административната прокуратура, а от всички тези институции ние имаме непрекъснати инспекции “, изясни Петрова.

Тя разяснява случая със гибелта на родилката Веселка Иванчева през януари 2017 година

Младата жена е в 10-ия месец, когато е призната по неотложност в „ Шейново “. Направено ѝ е секцио, а бебето е извадено мъртво. В рамките на към 3 часа губи към 3 литра кръв, като кръвопреливането е стартирано едвам когато дамата изпада в безсъзнание.

„ Ние проверяваме по искане на прокуратурата. Открити са много пропуски. Основният пропуск е несвоевременната и несъответстваща преценка във връзка с кръвозагубата. По този случай подадохме всички документи в прокуратурата и имаме преписка с тях “, разясни Златица Петрова.

Какво още сподели тя вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР