Шефът на администрацията на Белия дом може да подаде оставка

...
Шефът на администрацията на Белия дом може да подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на администрацията на Тръмп подава оставка?

Шефът на администрацията на Белия дом може да подаде оставка през днешния ден, оповестяват американски медии.

CBS осведоми, че Джон Кели още през днешния ден може да се отдръпна.

Според източници от администрацията и Конгреса Кели, който пое поста през предишното лято, с цел да вкара ред в Белия дом, също може да напусне администрацията.

По-късно " Уолстрийт джърнъл " осведоми, че Тръмп и Кели са постигнали краткотрайно " помирение ". Изданието написа, че Тръмп и Кели са провели продуктивна среща в четвъртък. Американският водач споделил пред съветниците си, че Кели остава на 100%. Кели от своя страна пък декларирал пред доближени, че на този стадий остава на поста.

Вчера вечерта " Вашингтон пост " и СиЕнЕн писаха, че президентът Доналд Тръмп има намерение да уволни съветника си по национална сигурност Хърбърт Макмастър.

Всичко зависи от непостоянното въодушевление на президента и подобаващ избор, се споделя в информацията. Макмастър евентуално ще бъде сменен от Джон Болтън и това ще окаже въздействие на пазарите, тъй като Болтън е " ястреб " във връзка с Иран и Северна Корея.

По-рано тази седмица Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън.

До момента минимум 26 високопоставени лица са напуснали администрацията на президента на Съединени американски щати за интервал от малко над година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР