Шед Симов - мъжът, който влезе в книгата на „Гинес”

...
Шед Симов - мъжът, който влезе в книгата на „Гинес”
Коментари Харесай

Шед Симов: "Човекът идея", който направи състояние от книга с празни страници

Шед Симов - мъжът, който влезе в книгата на „ Гинес” за максимален брой продажби на книга с празни страници. Той продава 90 хиляди копия и превод в 9 страни на книга без нито един написан ред и нито една картинка.

От новобранец в учебно заведение до милионер или по какъв начин силата на духа и позитивното мислене трансформира живота ни.
Снимка: btvnovinite.bg
През 2011г. Симов прави цяло положение от хилядния тираж на книгата „ За какво друго мислят мъжете, с изключение на за секс”. Стотици се редят пред книжарниците и поръчват онлайн, с цел да прочетат тези 196 страници, които обаче са изцяло празни – без текст и без картинка.

В дома на „ индивидът идея” той споделя, че не е разкрил лек за рака или пък знае по какъв начин да реши казуса с световното стопляне. Признава, че е намерил своята ниша, с която се пробва да внесе светлина в живота на хората, на тези, на които им липсва вяра.
Снимка: btvnovinite.bg
Пред bTV Симов изясни, че е желал да стане най-продаваният създател. Именно по тази причина написа две книги. За първата – „ Човекът идея” му лишава 5 години за написване и една за издание. След това написа „ Как сполучливо да възвърнем парите си?”. И за двете творения получава положителни оценки, само че малко продажби.
Петя Кокудева – една писателка с приключенска душа Наскоро тя съвсем обиколи света и се убеди, че магията в действителност съществува по света
След това взема решение, че би трябвало да откри метод да продава своите книги. Тогава се появява и концепцията за книгата-шега.

Празната книга на Шед е преведена на 9 езика. Сред ексцентричните му хрумки са още лична валута с името „ Его”, първата в света бизнес скречкарта, първата в света надуваема скоростна камера; лична бира, наречена „ Отговорност” и приложение за запознанства „ Шиндер”.
Снимка: btvnovinite.bg
И прави всичко това, с цел да се забавлява. Според него парите в никакъв случай не са били главен мотор в изобретенията му. Признава, че има способността да носи наслада в живота на хората.
Снимка: btvnovinite.bg
Шед е роден в Уелс, само че корените му са в Латвия. Днес е мотивационен преподавател, бизнесмен, иноватор. Има повече от 10 издадени книги, „ ЮТуб” канал, както и няколко изобретения.
Снимка: btvnovinite.bg
Бил е ефирен продуцент, работил е няколко години в „ Дисни”. Казва, че дължи парите си на своята креативност, храброст и възприятие за комизъм. Но не постоянно е бил този положителен деятелен човек, който е през днешния ден.

Разказва, че учебното заведение е оказало огромно въздействие върху него, защото е бил новобранец и постоянно е получавал етикети.
„ Хумористично селфи ”: Шкумбата отпразнува 45 години на сцена с автобиографичната книга 65-годишният комедиант описа, че не мисли скоро да се пенсионира
„ Но пък имам вяра, че много постоянно в основата на триумфа лежи в действителност някаква контузия и от време на време нещата се получават с цената на това да бъдеш новобранец, какъвто бях аз. Когато бях в учебно заведение, усещах, че несъмнено не прилягам на просветителната система и вървях против нея. След това в университета още веднъж беше така”, изяснява още той.
Снимка: btvnovinite.bg
Шед съвсем е приключил и новата си книга „ Алфа мъжът”, която не е с празни страници и му лишава 10 година сериозна работа, с цел да я приключи.

На 18 и 19 октомври той ще гостува в България за софтуерно събитие във Варна, където в ролята си на мотивационен преподавател ще даде препоръки за триумф и на млади български мозъци, които желаят да бъдат част от света на предприемачеството и нововъведенията.
Снимка: btvnovinite.bg
От проблем към триумф. От дефекта към резултат. Така се раждат концепциите му. Така съумява да стане един от най-продаваните създатели и един от най-високоплатените мотивационни лектори в света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР