Шави официално подписа с Барселона и заяви, че се прибира

...
Шави официално подписа с Барселона и заяви, че се прибира
Коментари Харесай

Шави: Завръщам се подготвен, ДНК-то ми не се е променило

Шави публично подписа с " Барселона " и съобщи, че се прибира вкъщи, с цел да върне каталунския гранд на пътя на трофеите. Легендата парафира договора си на " Камп Ноу " в наличието на клубния президент Жоан Лапорта и голям брой почитатели, които скандираха името му.

Ернандес поема треньорския пост от Сержи Бархуан, който води отбора краткотрайно след уволнението на Роналд Куман. Шави идва от катарския " Ал Сад ". През предишния сезон той изведе тима до три триумфа, в това число рекорден 15-и с шампионската купа.

And there it is!
— FC Barcelona (@FCBarcelona)

" Завръщам се квалифициран, а и ДНК-то ми не се е трансформирало. Има доста неща, които би трябвало да се върнат в играта, изключително пресата след загуба на топката. Идеята ми е нашият отбор да води играта, да има топката, да основава положения. Всички би трябвало да сме единни, с цел да може още веднъж Барса да се бори за трофеи”, съобщи Шави пред клубната телевизия.

" Познавам клуба и това е преимущество. Познавам и част от футболистите, като Бускетс, Алба и Пике, с които даже бяхме съотборници. Обичам провокациите. Знам, че е значимо да променим нещата и във физическото положение на играчите. Целта ни, с изключение на всичко, е и да се забавляваме. Благодаря на всички за поддръжката. Осъзнавам, че се завръщам в сложен за клуба интервал и пред мен стои голяма отговорност. Всички би трябвало да работим здраво”

Завръщането на Шави е лъч вяра за последователите на намиращия се в рецесия отбор на " Барселона ", който заема нежеланото девето място в испанската Ла Лига.

Каталунците се показват нерешително и в Шампионската лига, където през седмицата записаха сложен триумф с 1:0 при гостуването си на " Динамо " Киев. Победата запази възможностите им за продължение към елиминациите преди конфликтите с " Бенфика " и " Байерн ".

Шави за последно бе част от " Барселона " през 2015 година, когато записа своя мач №767 със синьо-червения екип. С каталунците плеймейкърът, артикул на фамозната клубна школа " Ла Масия ", е осемкратен първенец на Испания (1998–99, 2004–05, 2005–06, 2008–09, 2009–10, 2010–11, 2012–13, 2014–15) и четирикратен притежател на трофея от Шампионската лига (2005–06, 2008–09, 2010–11, 2014–15) в интервала 1997-2015 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР