Шави: Манчестър Сити са впечатляващи, а Атлетико Мадрид – скучниБившият

...
Шави: Манчестър Сити са впечатляващи, а Атлетико Мадрид – скучниБившият
Коментари Харесай

Шави: Манчестър Сити са впечатляващи, а Атлетико Мадрид – скучни

Шави: Манчестър Сити са впечатляващи, а Атлетико Мадрид – скучни
Бившият футболист на Барселона Шави Ернандес похвали Манчестър Сити и дефинира Атлетико Мадрид като,,най-добрите в изкуството на неатрактивния футбол “. Полузащитникът, който сега играе за катарския Ал-Сад, призна, че е отегчен от по-затворения жанр на игра на някои тимове, които съгласно него играят,,бавен футбол “.

Спечелилият Шампионската лига с Барса и Световното състезание с Испания през 2010 година дефинира отбора на Диего Симеоне като тим, който е по-заинтересован в това да разрушава играта на противника, в сравнение с да гради. 38-годишният състезател даде и контра образци като Манчестър Сити в Англия и испанските Атлетик Билбао и Бетис, които изповядват философията на атакуващ и зрелищен футбол.

,,Повечето отбори играят с един нападател в предни позиции и не желаят да разиграват доста топката – това е изцяло противоположно на стила игра, който практикувах в Барселона и този, към който бих се стремил като треньор “, показа халфът.

,,Футболът в този момент е съсредоточен върху затварянето на празни пространства – това най-ясно си проличава в тима на Симеоне Атлетико Мадрид. Трудно е да отбележиш против тях, тъй като те не играят постоянно с топката, те имат вяра, че преобладават над съперника, в случай че не му обезпечават празни пространства. Симеоне е убедил своите играчи, че това е единственият метод да спрат Барселона и Реал Мадрид, само че щом всички имат вяра в тази философия, то тогава тя е сполучлива “.

,,На кои тимове се любувам? Това са отбора на Едуардо Берицо Атлетик Билбао, поради интензитета в играта им и неналичието на прагматизъм, и Бетис на Кике Сетиен, те практикуват футбол с истински хрумвания. Разбира се, да не забравяме и отбора на Пеп Гуардиола Манчестър Сити – те също са ми доста приятни за наблюдение “, приключи Шави. Барселона гостува на Интер в среща от Шампионската лига във вторник вечер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР