Шави Ернандес похвали професионализма на Филипе Коутиньо и разкри, че

...
Шави Ернандес похвали професионализма на Филипе Коутиньо и разкри, че
Коментари Харесай

Коутиньо направил голяма жертва, за да отиде в Астън Вила

Шави Ернандес похвали професионализма на Филипе Коутиньо и разкри, че бразилецът е понижил заплатата си, с цел да завърши прекосяването в Астън Вила чартърен, което бе доказано от двата клуба в петък.
Вила ще заплащат към половината от заплатата на полузащитника за продължителността на договорката, която изтича през лятото, макар че по-късно бирмингамци ще имат опцията да закупят за непрекъснато халфа за сумата от към 40 млн. евро.
Коутиньо понижил заплатата си
Договорът на Коутиньо с , който изтича през 2023, му заработваше към 20 млн. евро на година, само че Шави показа, че 29-годишният футболист се е съгласил на понижение, с цел да се върне назад във Висшата лига, където ще се събере с някогашния си съотборник в Ливърпул Стивън Джерард.
„ Това приказва доста за него и това, че искаше да напусне, с цел да получи повече минути. Неговата заплата бе понижена. Той е страховит експерт и желае да успее. Филипе изпитваше усложнения тук и потърси решение “, стартира Шави на днешната си конференция.
Ситуацията към Феран Торес
Напускането на Коутиньо не е редуцирало задоволително парите за заплати, с цел да разреши на каталунците да картотекират Феран Торес, който бе притеглен по-рано тази седмица от Манчестър Сити. Торес сега не е разполагаем след позитивен тест за ковид, само че не може и да играе за Барса, до момента в който клубът не направи по този начин, че идването му да подхожда с лимита за харчене от 98 млн. паунда.
„ Днес той тества позитивно още веднъж, тъй че без значение дали можем да го записваме или не, той няма да бъде разполагаем за срещата с Гранада. Матеу Алемани (футболният шеф на Барселона) работи 24 часа дневно, тъй че Феран да играе, когато даде негативен тест. Оптимист съм, имам голямо доверие в управлението “.
Барселона ще се изкачи в топ 4 на Ла Лига в събота за първи път от септември насам, в случай че завоюва гостуването си на Гранада. Шампионът Атлетико Мадрид, който е на точка пред тях на четвъртото място, гостува на Виляреал в неделя.
Ансу Фати пред завръщане
Шави добави, че Ансу Фати е покрай завръщане от контузия на адуктора, само че към момента не е подготвен, до момента в който Роналд Араухо също е навън след интервенция на фрактура на ръката. Барселона няма загуба в пет следващи мача.
„ Когато поехме тима, клубът не бе в най-хубавия си миг. Израстваме както на терена, по този начин и отвън него. Иска ми се да мисля, че сме на верния път, само че дано забележим по какъв начин ще се оправим в идващите няколко мача. Атмосферата в съблекалнята ме кара да се усещам позитивно. Оптимист съм “, приключи легендата на каталунците.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР