Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Азербайджан. Пилотът

...
Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Азербайджан. Пилотът
Коментари Харесай

Льоклер изненада Верстапен и спечели квалификацията в Азербайджан

Шарл Льоклер завоюва квалификацията за Гран при на Азербайджан. Пилотът на " Ферари " ще тръгне първи в надпреварата в неделя, откакто завоюва борбата с водачите на " Ред бул " Макс Верстапен и Серхио Перес, които приключиха на второ и трето място. Това е първи случай през сезона, в който водач на " Ред бул " не печели полпозишън.

Това беше първата подготовка след за уикендите със спринтово съревнование. По новия формат има единствено една свободна подготовка в петък, а квалификацията дефинира стартовата решетка за надпреварата в неделя. В събота пък ще има подготовка за спринта, а по-късно е и самото спринтово съревнование.

Квалификацията беше спряна с червен байрак в първата част след злополука на Ник де Врис ( " АлфаТаури " ). След подновяването последва ново прекъсване, този път поради случай с Пиер Гасли ( " Алпин " ).

Голямата изненада във втората част беше отпадането на Джордж Ръсел. Пилотът на " Мерцедес " остана 11-и, а съотборникът му Люис Хамилтън съумя да се класира напред.

В началото на третата част Льоклер и Верстапен дадоха безусловно еднакъв резултат - 1:40.445 минути. При втория опит обаче водачът на " Ферари " финишира за 1:40.203, а Верстапен беше с 0.188 секунди по-бавен от него. Челната петица допълниха Карлос Сайнц ( " Ферари " ) и Люис Хамилтън ( " Мерцедес " ).

" Със сигурност съм сюрпризиран. Дойдохме тук с вярата да сме пред " Астън Мартин " и " Мерцедес ", а в този момент съм на полпозишън. Това е хубава изненада. Не би трябвало да забравяме, че нашият болид евентуално изостава от " Ред бул ", тъй че ще е мъчно да задържим първото място. Но това е задачата ", сподели Льоклер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР