Шарл Льоклер с Ферари спечели квалификацията за Голямата награда на

...
Шарл Льоклер с Ферари спечели квалификацията за Голямата награда на
Коментари Харесай

Шарл Льоклер грабна полпозишън за Гран При на Азербайджан

Шарл Льоклер с Ферари завоюва квалификацията за Голямата премия на Азербайджан във Формула 1 в неделя и ще тръгне от първа позиция на стартовата решетка за надпреварата в Баку.

Монегаскът остави зад себе си водачите на Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен, като двамата с Перес си размениха преимуществото на няколко пъти в свободните тренировки, преди Льоклер да грабне опцията за старт от първо място. Мексиканецът Перес победи в две от тренировките, до момента в който Льоклер завоюва една от тях, преди да завоюва триумф и в квалификацията.

Топ 10 допълниха още Карлос Сайнц (Ферари), Джордж Ръсел (Мерцедес), Пиер Гасли (АлфаТаури), Люис Хамилтън (Мерцедес), Юки Цунода (АлфаТаури), Себастиан Фетел (Астън Мартин) и Фернандо Алонсо (Алпин). Хамилтън и Мерцедес сигурно имаха мотиви за наслада макар привидно нежеланото седмо място на седемкратния международен първенец, защото британецът бе едвам 12-и след последната подготовка в Баку.

A fourth consecutive pole for
— Formula 1 (@F1)

Льоклер завоюва четвърти следващ и общо шести полпозишън от осем надпревари от началото на сезона. Той обаче има единствено две победи досега през акцията, пристигнали в Бахрейн и Австралия. Тримата най-хубави в квалификацията окупират и челните места преди утрешния старт, като Верстапен има преднина от девет точки пред Льоклер и от 15 пред съотборника си Перес.

Гран При на Азербайджан е на следващия ден, 12 юни, от 14:00 часа българско време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР