Шарл Льоклер с Ферари победи световния шампион Макс Верстапен на

...
Шарл Льоклер с Ферари победи световния шампион Макс Верстапен на
Коментари Харесай

"Ферари" победи "Ред Бул" на неговата писта

Шарл Льоклер с " Ферари " победи международния първенец Макс Верстапен на домашната писта на отбора му - " Ред Бул кръг " в надпреварата за Гран при на Австрия, 11-и кръг във Формула 1. При това монегаскът удържа офанзивите на аса на " Ред Бул ", без значение от проблемите по своя болид.

Състезанието стартира с предстоящо добър старт на Верстапен, който през вчерашния ден победи в спринтовата подготовка на пистата край Шпилберг. Нидерландецът поведе колоната, следван от потеглилия тъкмо до него Льоклер.

Другият водач на " Ферари " - Карлос Сайнц, бе нападнат незабавно от Джордж Ръсел ( " Мерцедес " ), в борбата се намеси и Серхио Перес с втория " Ред Бул ". Стигна се до лек конфликт, след който мексиканецът се завъртя и излетя от пистата, след което влезе в бокса и изостана. Малко по-късно Ръсел получи наказване поради случая с Перес.

Напред още в 11-ата обиколка Льоклер съумя да задмине за повторно Верстапен (първо това стана в 9-ия тур, само че статуквото бързо бе възстановено), който избра малко по-късно да влезе в бокса. Така водачът на " Ферари " поведе умерено колоната.

Това не се промени и след идващите влизания в бокса, само че Верстапен последователно стартира да наваксва пасива си, който бе достигнал 19 секунди. На собствен ред Сайнц съвсем бе застигнал първенеца, когато в 57-ата обиколка неговото " Ферари " безусловно избухна в пламъци и испанският водач приключи присъединяване. А на пистата излезе виртуална кола за сигурност.

Това разреши при възобновяване на надпреварата Льоклер и Верстапен да бъдат напълно близо един до различен и борбата посред им до финала бе яростна, само че въпреки всичко асът на " скудерията " съумя да удържи и да завоюва за 5-и път в кариерата си във Формула 1 и за първи път, откакто не е стартирал от първа позиция. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР