Шарл Леклер започна уикенда за Гран При на Маями със

...
Шарл Леклер започна уикенда за Гран При на Маями със
Коментари Харесай

Леклер сменя скоростната си кутия след удара от квалификацията

Шарл Леклер стартира уикенда за Гран При на Маями със своята втора скоростна кутия за сезона във Формула 1. Монегаскът обаче ще взе участие в надпреварата в Южна Флорида по-късно довечера със своята трета от едвам четири позволени трансмисии.
 Леклер с нова скоростна кутия в Маями Леклер с нова скоростна кутия в Маями
Причината за тази втора промяна за уикенда е ударът на водача на Ферари в стената на седмия завой в хода на снощната подготовка. За него това бе втори удар в стената на този завой след този от втората подготовка в петък.

Тогава обаче той счупи предното си дясно окачване, до момента в който нощес удари задния десен завършек на колата си. Това незабавно породи терзания, че трансмисията на Леклер може да се е развалила и да би трябвало тя да бъде заменена.
 Леклер: Карах с доста нападателни настройки Леклер: Карах с доста нападателни настройки
От Ферари са решили да създадат точно това, само че не е ясно дали промяната е наложителна поради провали по трансмисията, или е превантивна. Независимо от повода Леклер няма да получи наказване, защото той към момента е в границите на позволените скоростни кутии за годината. Монегаскът ще започва Гран При на Маями от седмата позиция на стартовата решетка.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР