Шарките са наболяла тема, по която напоследък много се говори.

...
Шарките са наболяла тема, по която напоследък много се говори.
Коментари Харесай

Какво майките трябва да знаят за шарките

Шарките са наболяла тематика, по която в последно време доста се приказва. Научете от новото видео на Vbox7 канала “Mamma Мia “ кои са типовете шарка, по какъв начин да реагираме, към кого да се обърнем и всичко, което би трябвало да знаем, с цел да запазим успокоение и действаме съответно при такава обстановка .

Варицела

Това е една от най-често срещаните шарки, за която се приказва, че през 2020 година ще бъде въведена и ваксина. Не е толкоз тежка - изключително в случай че се прекара като дете, минава елементарно и без затруднения. Има два метода да разберете дали сте я карали – в случай че погледнете своя медицински картон, или си извършите проучване с антитела.

Ако не сте, само че предвиждате да имате бебе, по-добре се ваксинирайте, тъй като боледуването от шарка в зрелост извънредно тежко положение. Тя се предава по въздушно-капков път и високо заразна даже и в инкубационния интервал, който продължава 21 дни. Обривите са доста характерни, като се следят мехурчета, цялостни с вода.

Скарлатина

Сама по себе си не е шарка, а съставлява мощно инфектиране на гърлото, протичащо с обривен синдром, който не е наложително да се появи . Възможно при диагнозата скарлатина да се появи единствено една пъпка. Ако се опасявате за скарлатина, заведете детето за обзор в инфекциозна болница.

Херпес зостер

Заболяване, което може да се прояви от същия вирус, от който се предизвиква и шарката, само че единствено в случай че лицето е минало през такава преди този момент. То визира ходовете на нервите, появяват се зачервявания и мехурчета, като началото е доста е мъчително. Пренася се освен въздушно-капков път, само че и посредством досег.

 шарка Thinkstock

Морбили

Въпреки съществуването на „ враждуващи лагери “ по тематиката за имунизациите, законовите разпореждания и имунизационния календар, всеки би трябвало самичък да вземе решение дали да ваксинира детето си с ваксина за трите болести (морбили, паротит, рубеола) .

Превенция

Сред методите да предотвратите боледуването е постоянно проветряване на пространствата у вас, задоволително постоянно миене на ръцете и отбягване на контакти с заболели от шарка , изключително в пролетния интервал.

 шарка Thinkstock

Какво да вършим при шарка

Обикновено тя протича с висока температура, която плаши родителите, по тази причина постоянно предупреждавайте в детската градина и спазвайте карантината . Говорете с педиатър дали да прилагате понижаващи температурата препарати. Ако имате подозрение, че детето е с шарка, не го водете при персоналния доктор, където то може да болести всички на опашката.

Обадете се на педиатър, с цел да уговорите домашно посещаване или изчакайте 3 дни, с цел да се развие обривът, и в случай че би трябвало, го снимайте. Можете да ваксинирате в хода на епидемията, слагането на ваксина няма да усложни обстановката, в случай че детето към този момент се е заразило или е в инкубационния интервал. Важно е да не изпадате в суматоха, която освен е непотребна за вас, само че и стряска детето.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР