Шарена и весела Баба Марта ще посрещнат посетителите на най-големия

...
Шарена и весела Баба Марта ще посрещнат посетителите на най-големия
Коментари Харесай

Баба Марта идва във Варна с Пролетно надиграване“

 Шарена и радостна Баба Марта ще посрещнат посетителите на най-големия търговски център във Варна Grand Mall, където на 29 февруари и 1 март ще се организира обичайният фестивал " Пролетно надиграване “. Малки и огромни артисти и танцьори от разнообразни фолклорни области ще се състезават пред жури и аудитория. Фестивалът се провежда от Grand Mall във Варна и музикална телевизия " Сънрайз Маринов “, и тази година е и част от празненствата по случай 10-годишнината на Grand Mall. Традиционно патрон на събитието е кметът на регион " Младост “ Христо Христов, който е подготвил и награди от името на кметството.

Входът за фестивала е свободен за всички фенове на фолклора. А участниците тази година - дребни и огромни солови реализатори и ансамбли идват от Шумен, Добрич, Силистра, Бургас, Русе, Пловдив, Велико Търново. Ще има групи от Суворово, Карнобат, Велики Преслав, Поморие Белослав, Аврен, Девня и др.  Те ще показват своите фолклорни региони с присъщите за тях обичаи. Най-многобройни ще са състезателите от Варна.

Състезанието ще се организира в три категории: Танцови сформира, Школи и клубове за национални хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови сформира участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 година, от 14 до 18 година и над 19 г

Наградите ще дефинира академично жури с ръководител проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове доктор Данислав Кехайов – основен живописен началник на Ансамбъл " Пирин “ и  Юлиян Станев - живописен началник на  Ансамбъл " Варна “. " Пролетно надиграване “ ще води обичаният на публиката водещ доцент доктор Венцислав Димов, който е подготвил и занимателни игри за публиката. " Пролетно надиграване “ Варна 2020 ще отличи спечелилите със статуетки, плакети и парични награди, а журито ще разпредели сред спечелилите награден фонд в размер на 5700 лева

С рецитали ще гостуват изпълнителят на македонски песни Венцислав Пенев, носителят на награди от " Пирин фолк “ и " Златен кестен “  Ивайло Герасимов, създателят на песни Свилен Тодорински. Специален посетител е известната певица от Беларус Олга Нацкович-Мишел.

Подробната стратегия с реда на участниците и техните осъществявания ще можете да откриете във Facebook страницата на фестивала www.facebook.com/GrandFolkloreFest.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР