Шаранът го изпуснахме, но не всичко е изпуснато. В тази

...
Шаранът го изпуснахме, но не всичко е изпуснато. В тази
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Докато хейтърите приказват, Щабът действа

Шаранът го изпуснахме, само че не всичко е изпуснато. В тази страна има доста хора, които единствено приказват, до момента в който Щабът гледа да работи. Не сме изпуснали обстановката и то се вижда, че броят на инфектираните е релативно дребен. Това съобщи в утринния блок на bTV математикът от Българска академия на науките и член на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

,,В края на април имаше наложени ограничения, като задачата бе да се хване тази зараза до момента в който още е първоначално – тогава се борихме с гущерче, а не с годзила. След това ограниченията престанаха да се съблюдават, а някои хора доста започнаха да приказват, вследствие на което се получи покачването на броя на случаите, което не беше ненадейно. В сегашния миг българското общество е разграничено на две – 80%, които съблюдават ограниченията, и други 20%, които не ги съблюдават. Но когато тези 20% не съблюдават ограниченията, те на процедура повличат и останалите. Все отново считам, че в сегашния миг е доближат максимумът на тези, които не съблюдават мерките'', разяснява още проф. Витанов.

Още петима души изгубиха борбата с ковид

Есента може да чакаме минимум 10 000 случая, въпреки че знаете по какъв начин вървят хейтърските истории. В началото, като говорех за 10 000 случая, ми споделиха, че нищо не разбирам, в този момент към този момент приказват, че 10 000 наесен било предстоящо. Ако дневно до есента имаме към 50 случая на новозаразени с COVID-19, ето ви 10 000, добави математикът.

,,Епидемията се разраства, само че доста постепенно и това е нашият късмет. Необходимо е улавяне на клъстерите и ограничение. В София към този момент имаме начално дифузно разпространение'', посочи проф. Витанов.

Проф. Николай Витанов: Засега няма "яко да мрем ", въпросът е да тръгнем надолу

Щабъти държавното управление вършат всичко допустимо да се предотврати пренатоварване на системата, тъй че тя към момента не е пренатоварена, не се и чака да се пренатовари, в случай че хората съблюдават ограниченията, означи в умозаключение представителят на Националния действен щаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР