Шантав италианец заяви, че се мести да живее на топящ

...
Шантав италианец заяви, че се мести да живее на топящ
Коментари Харесай

Италианец се заселва на топящ се айсберг

Шантав италианец съобщи, че се мести да живее на топящ се айсберг, до момента в който ледът се стопи изцяло и изчезне напълно.

Приключенецът Алекс Белини взел налудничавото си решение, защото желал да напомни на хората за сериозния проблем с световното стопляне. Мъжът изпитал голямо предпочитание да последва образеца на откривателя на Арктика Умберто Нобиле, който през 1928 година живя близо петдесет дни при доста тежки условия на Северния полюс.

Италианецът има намерение да даде старт на вълнуващия опит идната пролет, написа Новинар. Той към този момент си е набелязал хладилник в Гренландия, който ще се трансформира в новия му дом. Айсбергът е с размери 60 на 20 метра.

Топенето на ледниците нормално продължава от 8 месеца до 1 година. За да улесни живота си в ледени условия, Белини ще обитава в специфична капсула с диаметър 4 метра. Такива уреди се употребяват вместо избавителни лодки на нефтените платформи.

Белини е запланувал сега, в който се стопи ледът, да се насочи към брега, носен от течението на Атлантическия океан. Мъжът е пресметнал, че ще остане в капсулата си десетина дни, преди да стигне крайната точка.

Приключенецът обаче няма да е напълно самичък през целия си опит. Той ще бъде посещаван от блогъри, писатели и други свои почитатели. Според Белини животът му на айсберга ще бъде с научна цел. Той счита да документира всеки собствен ден и даже да прави замервания.

 Айсберг

Шантавият италианец е пресметнал, че за престоя върху ледника ще му трябват 300 кг обезводнена храна, електронно съоръжение и кофа. Последният признак мъжът ще употребява за облекчаване на естествените си потребности, защото при по-старо негово пресичане на Атлантика се е убедил персонално, че кофата е допустимо най-хубавата тоалетна в полеви условия.

Преди да се отдаде на рисковите осъществявания, Алекс Белини е бил печеливш банкер. През последните години обаче победила пристрастеността му към пътуванията. Италианецът към този момент има зад тила си над 23 000 км в маратони и гребане през Средиземно море, Атлантика и Тихия океан.

Семейството на запалянкото приема добре рисковите му прояви и даже смята, че идващото му предизвикателство е " фамилна работа ". Съпругата на Белини, както и двете му дъщери, и за момент не са спирали да го поддържат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР