Шансовете за съставяне на редовен кабинет намаляват все повече и

...
Шансовете за съставяне на редовен кабинет намаляват все повече и
Коментари Харесай

Крум Зарков: Шансовете за редовен кабинет намаляват все пове...

Шансовете за сформиране на постоянен кабинет понижават от ден на ден и отиваме към нови избори. Това заключи служебният правосъден министър Крум Зарков в предаването на Би Ти Ви „ Защо, господин министър “.

На процедура откогато влязоха в Народното събрание през октомври новите депутати, договарянията за сформиране на държавно управление не се придвижиха нито на крачка. Аз нямам доверие, че вторият мандат ще бъде изпълнен и по всичко проличава, че се отива към нови избори, сподели Зарков.

 По отношение на закона за правосъдната власт, с който се орязват пълномощията на основния прокурор, който Зарков внесе в Народното събрание, той счита, че подобен закон е трябвало да има още от 2008 година „ Но никой политик не смееше да го направи, тъй като незабавно щеше да последва заливането му с мръсотия и ваденето на компромати против него, сподели служебният министър на правораздаването. 

По думите на Зарков страната има потребност не толкоз от кабинет, колкото от парламент.

„ Не просто да има парламент, а подобен, който да има болшинство, което да приема нужните решения. Ако ще се събира единствено да обърква Изборния кодекс, няма потребност “, добави Зарков.

Според него изборният закон ще прескочи ветото, наложено от президента Румен Радев.

Това  показва какви са целите на преобладаващата коалиция – тази на хартиената бюлетина, счита Зарков.

Той изясни, че очевидно се готвят за избори.

„ Иначе за какво ще е приоритет номер едно няколко часа, откакто президентът върна с доста аргументирано несъгласие закона, той към този момент беше в правната комисия. За съпоставяне антикорупционния закон, който беше гласуван преди няколко седмици на първо четене, още не е стигнал до нея “, добави Зарков.

При нови избори той предвижда за левицата не доста положителни резултати, в случай че конфигурацията е същата.

„ Ако при нови избори се явим в същия състав, мисля, че няма никакво подозрение, че резултатът още веднъж няма да е добър “, аргументира се Зарков.

По думите му социалистите не желаят хартиената бюлетина.

„ Социалистите организираха акция след акция за провеждането на машинен глас, тъй като те имат вяра, че той е по-добра сигурност за честността на вота. Не става дума, че е панацея и че е съвършено. Става дума, че е по-честно, а социалистите са привързани към честността на вота. Аз смятам, че съставлявам позицията, която нашата партия публично е заемала и обръщането ѝ от водача, и от управлението на 180 градуса преди няколко месеца, е необяснимо. Затова аз нямам никакъв проблем с позицията на партията си по този въпрос “, сподели Зарков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР