Шансовете за съставяне на правителство са 50:50. Важно е политическите

...
Шансовете за съставяне на правителство са 50:50. Важно е политическите
Коментари Харесай

Петър Николов, ГЕРБ-СДС: Шансовете за съставяне на правителство са 50:50

Шансовете за сформиране на държавно управление са 50:50. Важно е политическите партии да си дадат сметка за цената, която ще платят, ако не гласоподават за това държавно управление и изпратят България на предварителни избори. Това сподели за Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

„ Между политическите сили царува единогласие, че проф. Габровски е изключителна кандидатура - човек с професионални триумфи и опит, който е отдалече по равно от всички партии. Ако кандидатурата на проф. Габровски бъде отхвърлена, ще е доста мъчно да се откри по-добра в бъдеще. " Българска социалистическа партия и " Демократична България " не могат да слагат националния пред партийния си интерес. Всяка партия се бои, че бъде ли първата, която направи крачка към разрешаване на рецесията, само че въпреки всичко отидем на нови избори -  ще бъде осъдена ", съобщи още Николов.

" В момента те са се хванали за шлифера на " Продължаваме промяната " и не смеят да създадат нищо без тях. Ако решат да поддържат кабинет, отговарящ на всички условия и стремежи, които имат - ще решат два казуса за себе си. Ще покажат, че могат да бъдат градивни и ще се откъснат от " Продължаваме промяната ", разяснява Николов.

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев е " политическо свлачище, което ще последва ориста на Има Такъв Народ и " Мутри вън ".

" Този вид политически сили взривяват политическия консенсус, изкайки нови избори, тъй като считат, че в даден миг ще ги завоюват. В последна сметка те изчезват, само че са в положение да завлекат сътрудниците си със себе си ", добави Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР