Шансовете за редовно правителство в рамките на 46-тия парламент са

...
Шансовете за редовно правителство в рамките на 46-тия парламент са
Коментари Харесай

Вицепремиер от времето на Царя: Правителство може да има, ако ИТН и ГЕРБ променят поведението си

Шансовете за постоянно държавно управление в границите на 46-тия парламент са доста дребни, за жалост. Това съобщи вицепремиерът от държавното управление на Симеон Сакскобургготски проф. Пламен Панайтов.

Вариантът да има постоянен кабинет е „ един от двата първи субекта ” не подходи по радикално друг метод от този, по който работят досега. С други думи – някой всред Има Такъв Народ и ГЕРБ да предприеме тотално друг курс.

По думите му, постоянно държавно управление е належащо, с цел да бъде приключена актуализация на бюджета и да бъде най-накрая предаден в Брюксел Планът за резистентност и развиване.
 Мая Манолова: Видяхме по какъв начин Сокола пази орлетата си и по какъв начин те му ръкопляскаха Мая Манолова: Видяхме по какъв начин Сокола пази " орлетата " си и по какъв начин те му ръкопляскаха
Днес по време на дебатите в Народното събрание станахме очевидци на най-малко три любопитни обстоятелството. Това написа Мая Манолова във Фейсбук. Видяхме ка...

Панайотов обърна внимание, че нещата са стигнали до такава степен, че се разменят обиди, наказуеми и от закона. Става въпрос „ за някакви хора, които не са наясно с отговорността да са в българския парламент ”, посочи някогашният вицепремиер пред bTV.

Процедурата

Още на 16 август президентът би могъл да връчи трети изследователски мандат, само че Конституцията дава опция това време да се удължи, в случай че приемем, че ГЕРБ върне своя мандат до края на актуалната седмица. От 22 октомври нататък Румен Радев не може да разпуска Народното събрание, тъй като ще има единствено 3 месеца до края на президентския мандат – надлежно, тогава служебното държавно управление ще продължи да ръководи и Народното събрание ще продължи да работи.

Само преди няколко месеца имаше предложение от ГЕРБ за напълно нова конституция, през днешния ден приказваме по какъв начин да спазим настоящата Конституция – значи има някаква нормалност, разяснява доцент Наталия Киселова. Сега Народното събрание ще гласоподава отхвърли на претендента за министър председател, подсети тя. Какво ще стане, в случай че Народното събрание гласоподава срещу оставката на Пламен Николов – има процедура на Конституционния съд, съгласно която никой не може да стане принудително министър председател.
 Петър Илиев - той ли се оказа капката, която преля чашата на Слави Трифонов? (ОБОБЩЕНИЕ) Петър Илиев - той ли се оказа капката, която преля чашата на Слави Трифонов? (ОБОБЩЕНИЕ)
Номинираният за вицепремиер и вътрешен министър в проектокабинета на " ИТН " Петър Илиев се оказа централна фигура, към коя...

Според доцент Киселова, президентът Румен Радев ще даде втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление най-рано на 17 август. Ако ГЕРБ незабавно върне мандата, допустимо е в края на другата седмица президентът да уточни на коя парламентарна група ще даде третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Позицията на ръководителя на Народното събрание

Сега на председателски съвет ще им покажа плана за решение за отдръпването на отказалия се претендент за министър председател Пламен Николов. Надявам се всички представители на парламентарни групи да го подпишат и ще предложа да бъде включено като точка в дневния ред. Това съобщи пред публицисти ръководителят на Народното събрание Ива Митева на влизане в Народното събрание.

По думите ѝ Народното събрание ще бъде като нотариална адвокатска фирма и ще удостовери един факт. Ива Митева осъзнава, че обществото желае спор и ще го получи в пленарна зала.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР