Шансовете за обща британска и ирландска кандидатура за Световното първенство

...
Шансовете за обща британска и ирландска кандидатура за Световното първенство
Коментари Харесай

Ирландия задвижи процедурата за обща кандидатура с Великобритания за Мондиал 2030

Шансовете за обща английска и ирландска кандидатура за Световното състезание през 2030 се усилиха, откакто публични лица взеха решение да задвижат процедурата, заяви генералният управител на Ирландската футболна асоциация (ФАИ).

Английската футболна асоциация (ФА), която води проучване за употреба, показа откритията си на другите асоциации на среща преди жребия за Евро 2020 в събота. „ Проучването за употреба е позитивно и има чувство, че вярното в тази ситуация е да се върви напред. Кандидатурата „ чука на вратата “ и е доста ловко ръководена от хората от Английската футболна асоциация, които я показаха доста безапелационно. Това е опция да създадем една доста достоверна кандидатура и да се надяваме, че ще я спечелим. Бих бил доста сюрпризиран, в случай че няма сходна кандидатура от страна на Англия и Ирландия “, съобщи генералният управител на ФАИ Ноел Мууни за The Times.

Според изданието в кандидатурата ще има мачове в няколко английски града, измежду които Кардиф, Глазгоу и Дъблин, а финалът ще се организира на Националния стадион „ Уембли “ в Лондон. Финансиращото звено UK Sport, което поучава държавното управление по отношение на това кои кандидатури да поддържа, показа предходната година, че приемането на Мондиал 2030 във Англия ще бъде „ коронясващо достижение “.

Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай към този момент оповестиха обща южноамериканска кандидатура, която ще има и сантиментална стойност при утвърждение – дебютното издание на Световното състезание се организира в Уругвай през 1930. Китай може да е измежду претендентите, в случай че ФИФА реши да промени разпоредбите по отношение на това по какъв начин Мондиалът е ротиран съгласно районите. Азиатските страни няма по какъв начин да одобряват Световното през 2030, тъй като Катар е хазаин на шампионата през 2022 и съгласно актуалните правила, същият район няма по какъв начин да одобри което и да е от идващите две издания на шампионата. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР