Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да

...
Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да
Коментари Харесай

Акад. Денков разкри от какво зависят шансовете за кабинет

Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни сплоти още веднъж. Това сподели пред публицисти номинираният за министър председател от " Продължаваме промяната " учен Николай Денков в Кърджали. Затова сложихме като съществена задача правенето на програмна декларация, която да подреди задачите и дейностите, които могат да ни обединят, разясни Денков. И като ги сложим на масата, да забележим кой е подготвен да поддържа това, което може да ни сплоти дружно, добави претендентът на " Продължаваме промяната " за министър председател.

Той посочи, че към този момент са получени оферти от " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". В идващите дни следва да подредим тези оферти по този начин, че да не си опонират и да се допълват взаимно, уточни Денков. По негови думи текстът на декларацията ще бъде координиран с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде препоръчана за гласоподаване в Народното събрание.

Ние действаме с две хрумвания - когато всичко е подредено и ясно какво желаеме да създадем, и в случай че това бъде подкрепено - да бъде сторено и да се получи болшинство. Ако не са подготвени, декларацията по този начин или другояче ще бъде приключена, и ние ще я оставим на идващите - третият мандат също би трябвало да бъде обвързван с някакво обединяване, въпреки и на други партии с друго предложение за министър-председател, сподели Денков.

То може да тръгне от тази декларация и в случай че желаят да я допълват, а не да тръгнат на чисто, изясни още Денков и уточни, че постоянно е бил с мисълта, че би трябвало да се реализират реалистични неща, а в тази ситуация реалистичното е добре подредена декларация.

Денков и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, след среща със симпатизанти в Кърджали, отпътуваха за кирковското село Могиляне, с цел да се поклонят и да поднесат цветя пред гроба и чешмата в памет на дребната Тюркян, жертва на " възродителния развой ". Идеята е да покажем почитание пред този знак на случвалите се безобразия през предходния режим, уточни Петков. Никой няма монопол пред предишното, бъдещето или коя да е етническа група, акцентира Петков.

Той заключи, че нищо не може да се случи с разделяне и всички би трябвало да работим дружно. Петков предвижда и разрастването на " Продължаваме промяната " в района. На въпрос дали му следва среща с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който също през днешния ден е в района, Петков отговори, че подобен въпрос към този момент не е обсъждан.

Припомняме, че на 23 декември " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък " разискаха вероятните цели в програмната декларация, която се чака Народното събрание да гласоподава при започване на януари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР