Шансовете намаляват, но ако президентът има желание да направи работещо

...
Шансовете намаляват, но ако президентът има желание да направи работещо
Коментари Харесай

Политологът доц. Стойчо Стойчев: Предсрочни избори през лятото няма да бъдат много представителни

Шансовете понижават, само че в случай че президентът има предпочитание да направи работещо държавно управление, би трябвало да връчи третия мандат на парламентарна група, която освен желае, само че има и потенциал да го осъществя. Това съобщи пред доцент Стойчо Стойчев, началник на Лаборатория за изборни системи и технологии и учител в Катедра „ Политология “ на Софийския университет.

„ Тя е „ Изправи се! Мутри вън! “, тъй като от оставащите парламентарни групи, които могат да получат мандата, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия мъчно биха го осъществили заради сходна политическа изолираност, в която се намира ГЕРБ, а от „ Демократична България “ заявяват все още напълно твърда позиция, че не желаят да се ангажират с този мандат. “

Доц. Стойчев вижда аргумент за връчването на мандата на ИМВ в сходството с Има Такъв Народ.

„ Това са партии от митинга, които не са били ангажирани с предходно ръководство. Предполагам, че депутатите, които биха подкрепили държавно управление на Има Такъв Народ, биха подкрепили такова с мандата на ИМВ ", уточни той.

Ролята на президента да контракти подобен вид коалиция неимоверно доста нараства, счита Стойчо Стойчев.

Ако не се осъществя този мандат, отиваме на предварителни избори през лятото, които няма да бъдат доста представителни. Свръхпредставени в изборния резултат ще бъдат прослойките, които не пътуват лятото, уточни той.

„ Това извънредно доста ще промени представителността на идващия парламент – в каква посока, не мога да кажа ",заяви специалистът.

За премиера в оставка е естествено да стои в съпротива и да подлага на критика, той е доста ефикасен в такова състояние, посочи още Стойчев.

Качествата на политическия хайлайф сега неправилно се обвързва със системата, по която той бива избиран, акцентира доцент Стойчо Стойчев.

„ Каквито и правила да въведем, политическият хайлайф ще се възпроизвежда посредством тях. В момента се фокусираме върху признаците ", сподели още.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР