Шансовете на Ваня Григорова да спечели кметската надпревара в София

...
Шансовете на Ваня Григорова да спечели кметската надпревара в София
Коментари Харесай

Паргов: Битката е между финансовия олигархичен капитал и тези, които загубиха от прехода

Шансовете на Ваня Григорова да завоюва кметската конкуренция в София са огромни. Искам да благодаря на всички социалисти за извършената акция. На Българска социалистическа партия София за акцията, която организира, и за това, че за втори следващ път след 2019 година претендентът, който избра и издигна партията за претендент в столицата – стигна до балотаж. И то балотаж, както и преди 4 години, който е с неразбираем излаз, съобщи пред Нова телевизия членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Калоян Паргов в отговор на въпроса по какъв начин прави оценка шанса на Ваня Григорова да завоюва кметската конкуренция в София.

Той напомни, че още през лятото е планувал, че „ би трябвало да се чакат изненади на локалните избори ”. „ Радвам се, че се оказах прав. Казах „ изненади ” по отношение на парламентарните избори от април тази година, а точно, че борбата ще е сред ГЕРБ и Политическа партия. Но се оказа нещо много по-различно ”, уточни той.

По думите му през миналите дни се е „ нагнетило много напрежението с изразените персонални поддържа за кандидатурата на Ваня Григорова ”, визирайки препоръчаната от Бойко Борисов поддръжка, която беше отказана от Корнелия Нинова. „ Истината е, че гласоподавателите в София ще вземат сами своето решение. Очевидно поддръжката на Борисов за господин Хекимян не се сбъдна и не се претвори в балотаж или във опция ГЕРБ за следващ път да имат кмет на София. Това демонстрира, че гласоподавателите без значение в какъв цвят са – сами взимат своето решение и преценят. Защото локалните избори са може би най-истинските избори, тъй като са борба на персони, които вдъхват доверие на локалните общности ”, акцентира Паргов.

Той цитира и социологическо изследване от лятото, съгласно което Ваня Григорова като синдикалист е спечелила доверието и е харесвана от всички. " Беше обикновено да се спрем на този претендент, който двуцифрен % на утвърждение в това което приказва, прави и излъчва - най-малко при парламентарно показаните партии ", безапелационен беше той.

И добави: " Личността на един претендент за кмет е доста значима. Но това, кой застава зад него е още по-важно. тъй като практиката демонстрира, че в случай че няма основна и солидна партия зад един подобен претендент, възможностите му да успее не са огромни. И практиката го потвърждава. Така, че това е триумф на цялата акция на Българска социалистическа партия София с мажоритарен претендент Ваня Григорова ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР