Шансовете на Борис Джонсън да постигне нова сделка за Брекзит

...
Шансовете на Борис Джонсън да постигне нова сделка за Брекзит
Коментари Харесай

Гардиън: Борис Джонсън изглежда води изгубена битка за британското оставане в ЕС

Шансовете на Борис Джонсън да реализира нова договорка за Брекзит са неразбираеми, откакто европейските водачи се въздържаха да дадат утвърждение за публични договаряния по проектите му за различно решение на въпроса с ирландската граница, написа английският вестник "Таймс ".

Планът на Борис Джонсън за излизане на Англия от Европейския съюз в края на месеца ще наложи две нови граници на Северна Ирландия, за смут на локалните компании, написа в публицистична публикация в. "Индипендънт ". Британското предложение за подмяна на защитния механизъм би означавало митнически инспекции при търговията сред Северна Ирландия (Ълстър) и Ирландия (Ейре), а също граничен надзор в Ирландско море, отбелязва английското издание. Предложенията на Борис Джонсън за Брекзит са серия от несъгласия и той го знае, знае го и Брюксел, отбелязва "Индипендънт ".

Борис Джонсън наподобява води изгубена борба против оставането на Англия в Европейския съюз след 31 октомври, написа в. "Гардиън ". Всекидневникът обръща внимание на язвителната реакция на основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, съгласно който предлагането на Джонсън е капан, както и на отхвърли на Европейската комисия да договаря с английските представители преди срещата на Европейския съвет на 17 октомври. Въпреки общите старания английските оферти да не бъде отхвърляни, зад кулисите в Брюксел се настани неприятно възприятие, откакто Джонсън разкри съответното си предложение за ирландската граница.

Предложението на Борис Джонсън за Брекзит бе посрещнато със въздържаност от Брюксел, написа френският вестник "Монд ". По-малко от 30 дни преди обещания от Джонсън за 31 октомври бракоразвод с Европейски Съюз никой в Брюксел и Лондон не е в положение да каже по какъв начин ще приключи тази бурна история, отбелязва "Монд ". Със договорка? Без договорка? Или ще има ново, трето отсрочване на датата на Брекзит? Дали самият английският министър председател има някаква визия? Не е несъмнено, дава отговор на въпроса си френското издание.

Дългоочакваният проект на Борис Джонсън за Брекзит беше посрещнат с потрес в Европа и като цяло бе отритнат от английските опозиционни депутати, написа вестник "Вашингтон пост ". Идеите на Джонсън не бяха отхвърлени незабавно в Брюксел и останалите европейски столици. Според специалисти обаче възможностите на новото предложение да докара до решение не са изключително огромни. Дори някаква версия на проекта да бъде призната от европейските водачи, за Джонсън ще бъде мъчно да получи утвърждение на предлагането си в надълбоко разединения английски парламент, отбелязва "Вашингтон пост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР