Шансът за подобряване на отношенията между България и Македония трябва

...
Шансът за подобряване на отношенията между България и Македония трябва
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Трябва да използваме отворилия се прозорец към Македония

Шансът за възстановяване на връзките сред България и Македония би трябвало да бъде употребен. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия секретарят на ПГ на "БСП за България ", ръководител на Комисия по европейските въпроси и надзор на европейските фондове и някогашен министър на външните работи Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин е секретар на ПГ на "БСП за България " и... към профила.

Не действаме ли в този момент, не използваме ли "прозореца ", който се отвори с визитата на Зоран Заев, може да настъпят събития, които да отсрочат добросъседството за неопределен срок, добави Вигенин.

ВМРО-ДПМНЕ водеше политика, която се отрази доста тежко на връзките сред Македония и България. Тази партия саботираше връзките сред двете страни. Затова в този момент се пробват да блокират политиката, която стартира да води новият министър председател Зоран Заев към България, само че от негова страна видяхме решителност за осъществяване на политическите му планове, уточни социалистът.

Между хората у нас и в Македония няма такива проблеми, каквито се опитваше да изведе на напред във времето политическата върхушка в западната ни съседка. Стъпката, която се прави сред двете страни е нещо, което хората чакат. Едно от огромните достижения на настоящето държавно управление е, че освободи хората от страха в разнообразни аспекти - и политически, и стопански, и в връзките със съседите, разяснява някогашният външен министър.

Много е значимо постигнатото по време на визитата на македонския министър председател Зоран Заев у нас да бъде продължено, без значение кой е на власт в двете страни, акцентира Вигенин.

Той разяснява и чуването на българския претендент за еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила в Европейския парламент. В края на краищата това е българската номинация. Очевидно не е направила съществени гафове. Остават 2 година до края на мандата на тази Европейска комисия, нямаше да бъде добър звук да нападаме кандидатурата й. Много ми се желае обаче да бъде прекъснато издигането на кандидатури по този метод - без съвещания. Иска ми се тя да бъде ангажирана с проблемите на хората, с цел да не оставаме с чувството, че нямаме представител в Европейската комисия, а просто един върховен служител, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР