Шансът да се покажеш по телевизията дори за минути може

...
Шансът да се покажеш по телевизията дори за минути може
Коментари Харесай

Преди да дадете телевизионно интервю

Шансът да се покажеш по малкия екран даже за минути може да изстреля всяка известност в небето. Другият вид е просто нищо да не се случи.

Най-често хората от бизнеса – бизнесмени, специалисти – се демонстрират в ТВ ефира в профилирани излъчвания, в които беседват с водещ. С други думи, вземат участие в изявленията. От този формат на ефирен диалог може да се извлече доста. С него се гради имидж, напомня в списание Entrepreneur Дори Кларк, която има опит в ръководството на собствена консултантска организация за маркетинг в Съединени американски щати и като пиар експерт. Работила е като прессекретар за Робърт Рйич, когато се е кандидатирал за губернатор на щата Масачузетс. Освен това е била шеф връзки в Ню Хампшир на кандидат-президентската акция на Хауард Дийн.

Ето какви са тактиките, които е научила от професионалния си опит и предлага на всеки, на който следва присъединяване в телевизионно изявление.

● Репетирайте отговорите на най-често задаваните ви въпроси.  Има към 5, 10 въпроса, които ви задават всякога, когато контактувате с медиите. Ако нямате опит в тези контакти, помислете какви биха били те. Може да са „ Защо започнахте бизнеса си? “, „ Как се случи това? “, нещо, обвързвано с биографията ви. Измислете добър отговор на всеки от тях и се научете да го казвате умерено и решително, даже да ви вдигнат от сън!

● „ Познавайте врага! “ . Пример: През 2000 година се случва известен измежду американските пиари неуспех на някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш младши. Той бил интервюиран от политическия публицист Анди Хилър, който почнал да го разпитва за имената на тогавашните международни водачи. Това бил „ известен куиз “ на Хилър. Той бил прочут с това, че задава въпроси, с които изпитва общата просвета на събеседниците си. Въпреки това, Буш младши се издънил. Неговото неумение да покаже отлична подготовка до през днешния ден се счита за неуспех на пиарите му в оня миг. Ако били проучили добре журналиста, евентуално са щели да приготвят Буш за по-добро присъединяване. Затова, специалистите по връзки поучават: когато се съгласите да участвате в изявление, проучете журналиста, който ще го организира, даже да не е доста прочут. Може да става дума за едно бързо търсене в Гугъл. То ще ви спести доста паники след това.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР