Шанс за живот за 5-месечно бебе. Малката Димана има злокачествен

...
Шанс за живот за 5-месечно бебе. Малката Димана има злокачествен
Коментари Харесай

Шанс за живот: Да помогнем на едно бебенце в битката срещу коварна болест

Шанс за живот за 5-месечно бебе . Малката Димана има недоброкачествен израстък. Шансовете й за цялостно излекуване обаче са огромни. Дали това ще стане, зависи и от всички. За лекуването са нужни към 100 000 евро.

„ Миналата година по това време бяхме в Турция и разбрах, че съм бременна с Димана. Година по-късно отново сме в Истанбул, единствено че за лекуването й ”, описа майката на детето Силвия Димитрова.

Лекуват я от недоброкачествен израстък на меките тъкани. Диагнозата й е сложена 4 месеца след раждането. Всичко стартира от издутина на едната й ръчичка, която приличала на захапване от комар.

„ Звъннахме на персоналната лекарка и тя сподели да го наложи м. На втория ден тази издутина не спада, а се усили. Отидохме на ортопед, съгласно него беше някакъв тип кистичка и би трябвало да се види с ехограф ”, споделя още Силвия.

Докато се съветват с лекари, подутината доближава големи размери. Налага се биопсия. Тогава родителите чуват най-страшното.

„ Даже по телефона ни оповестиха, че има недоброкачествен израстък. Беше огромен потрес. Диагнозата е детска фарсаркома на меките тъкани - недоброкачествен израстък, който се развива безусловно за часове. Много бързо пораства ”, споделя още майката.

Туморът е в дланта. Засегнал е основен нерв и е стопил костта сред междинния и безименния пръст. Шанс за живот има, споделят лекари в Турция. Димана към този момент е минала един курс на химиотерапия. Предстоят още 3.

„ Шансовете на Димана са доста огромни – 90%, да се почисти напълно туморът. В момента е единствено локално, на дланта, няма на никое място другаде. Първата химиотерапия досега е платена- 12 000 евро, взети назаем ”, споделя Силвия.

Цялото лекуване на петмесечното момиченце ще коства към 100 000 евро. Докато завърши, фамилията ще живее в Турция. Димана е второто дете на Силвия и Димитър. Имат и момче на 8 години. Докато лекуват дребната си дъщеричка, ще бъдат разграничени и от него.

Днес фамилията вижда вяра във всички нас и се надява на нашата поддръжка. А всеки, който желае да даде късмет за живот на Димана, може да го направи на дарителската й сметка:

Банка ДСК
Димана Димитрова Георгиева
IBAN: BG42STSA93000027150216
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР