Шанс войната в Йемен да бъде прекратена след повече от

...
Шанс войната в Йемен да бъде прекратена след повече от
Коментари Харесай

Сваленият от власт президент на Йемен с призив за мирни преговори с Рияд

Шанс войната в Йемен да бъде прекъсната след повече от 3 години борби сред обединението от страни към Саудитска Арабия и бунтовниците в Сана.

Сваленият от власт през 2012 година президент Али Абдулла Салех , който беше съдружник на хусите, прикани сънародниците си да не се подчиняват на подкрепяното от Иран шиитско племе и се разгласи за мирни договаряния с Рияд.
Призовавам нашите братя от прилежащите страни и от саудитския алианс да спрат експанзията и да вдигнат блокадата, да отворят летищата, с цел да може да дойдат помощите от храни и медикаменти. Ще отворим нова, позитивна страница в връзките си, тъй като случилото се на Йемен е към този момент повече от нетърпимо, акцентира Салех. 

Би Би Си оповестява за улични престрелки в Сана сред лоялни на Салех бойци и хусите. Британската медийна корпорация цитира специалисти, съгласно които изказването на Салех надалеч не подсигурява мира в Йемен. Напротив - вероятността от разкриване на нов фронт в гражданската война, е огромна. Рияд поддържа основаните в Аден управляващи, отпред с президента Абдрабу Мансур Хади .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР