Шанлъурфа. Продължават постоянните дейности на Министерството на националната отбрана (МНО)

...
Шанлъурфа. Продължават постоянните дейности на Министерството на националната отбрана (МНО)
Коментари Харесай

„Сабах”: Ето „Великата турска стена” по границата със Сирия – дело на местни инженери

Шанлъурфа. Продължават непрекъснатите действия на Министерството на националната защита (МНО) и на Министерство на вътрешните работи за подсилване сигурността на турските граници за битка с тероризма, попречване на контрабандата и надопускане на нередовни мигранти, написа вестник „ Сабах ” .
В този обсег по продължение на дългата близо 911 километра граница със Сирия се оборудват „ интелигентни ” наблюдателни кули и се слагат големи бетонни блокове в провинциите Хатай, Килис, Газиантеп, Шанлъурфа и Мардин.
На високите 8 метра бронирани кули са ситуирани „ интелигентни ” оръжия и специфични системи за автоматизирано засичане и обявяване. По този метод в забележителна степен се предотвратяват противозаконните прекосявания на границата, а също по този начин по-специално се свиват и опциите за деяние на терористичните организации от другата страна на границата.
В рамките на предприеманите ограничения, по продължение на граничната линия в околия Акчакале на провинция Шанлъурфа в сектор от 40 километра са инсталирани 7 сходни наблюдателни кули, 16 термални камери, 19 слънчеви системи и 15 точкови системи за лед осветяване. По този метод турските инженери са съумели да осветят границата със Сирия посредством слънчева сила и възнамеряват още повече да развият тази система. Дейностите на 8-членният екип не престават от близо една година, като се употребяват извънредно локални материали и детайли. На първия стадий приложението на новата система е точно в околия Акчакале, като паралелно с това се работи за сходна система и по границите с Иран, Грузия и Армения.
Сигурността на дългия 40 километра граничен сектор се обезпечава от 90 камери. Благодарение на разположените датчици, при сигнал за нарушаване на границата, най-близките камери се насочват автоматизирано към този сектор, написа още „ Сабах ”.

Превод и редакция: Георги Димов

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР