Шанхай прие закон в понеделник, който ще насърчи превръщането на

...
Шанхай прие закон в понеделник, който ще насърчи превръщането на
Коментари Харесай

Шанхай ускорява превръщането си в център за иновации

Шанхай одобри закон в понеделник, който ще насърчи превръщането на града в интернационален център за нововъведения, предава " Радио Китай ".

Законът ще обезпечи поддръжка на новаторските предприятия да провеждат и вземат участие в огромни интернационалните научни планове и насърчи разпространяването и шерването на най-новите научни проучвания и данни, с цел да се ускорят нововъведенията.

От дълго време Шанхай си е сложил за цел да се трансформира в пионер в региона на науката и технологиите. Градът възнамерява да построи съществена рамка за център за научни и софтуерни нововъведения с световно въздействие до края на тази година.

Статистика на Шанхайската комисия за просвета и технологии демонстрира, че градските учени са разгласили 87 отчета в топ интернационалните научни журнали през предходната година, което е 28,4% от общия брой за страната.

През последните години в града бяха открити разнообразни институти, като Центъра за квантови науки, Международния иновационен център на университета Цинхуа в Шанхай и Китайско-израелския център за иновации
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР