Шанхай представи план за връщане към по-нормален живот от 1

...
Шанхай представи план за връщане към по-нормален живот от 1
Коментари Харесай

Шанхай се сбогува със строгия COVID локдаун от 1 юни

Шанхай показа проект за връщане към по-нормален живот от 1 юни, поставяйки завършек на, траял над шест седмици, оповестява " Ройтерс ".

Заради строгите противоепидемични ограничения се стигна до внезапно закъснение на икономическата интензивност на Китай.

Заместник-кметът на града Зон Мин съобщи, че повторното отваряне на Шанхай ще се прави на стадии, като рестриктивните мерки в свободното напредване ще останат в действие до 21 май, с цел да се предотврати нов пик на новозаразените, след което ще има последователно облекчение.

" От 1 юни доникъде и края на юни, до момента в който рисковете от обновяване на инфекциите бъдат сложени под надзор, ще прилагаме напълно предварителна защита и надзор на епидемията, ще възстановяваме ръководството и изцяло ще възстановим естественото произвеждане и живота в града ", уточни тя.
 Шанхай отваря още веднъж от понеделник
Шанхай отваря още веднъж от понеделник

След седмици на строги блокади

Пълното блокиране на Шанхай поради ковид лимитира стотици милиони консуматори и служащи в десетки други градове , а също навреди на продажбите на дребно, промишленото произвеждане и заетостта. Засилиха се и опасенията, че стопанската система може да се свие през второто тримесечие на годината.

Тежките ограничавания, които все по-малко подхождат на останалия свят, който анулира ограничаващите ограничения даже когато инфекциите се популяризират, също оказва съществено въздействие върху световните вериги за доставки и интернационалната търговия.

По последни данни промишленото произвеждане на Китай е спаднало с 2,9% през април по отношение на година по-рано, понижавайки се внезапно от 5% нарастване през март. Продажбите на дребно пък са се свили с 11,1% на годишна база, след спад от 3,5% през предходния месец.
 Китай смъмри шефа на СЗО поради рецензия към политиката за нулев Коронавирус
Китай смъмри шефа на СЗО поради рецензия към политиката за нулев Коронавирус

Препоръчва на Гебрейесус да заобикаля " безотговорните " забележки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР