Шанхай. Китай обяви червен код в петък за наближаващия супер

...
Шанхай. Китай обяви червен код в петък за наближаващия супер
Коментари Харесай

AFP: Супер тайфунът Лекима наближава Китай

Шанхай. Китай разгласи червен код в петък за наближаващия супер ураган Лекима, който се чака да засегне източната провинция Джъдзян рано в събота сутринта със мощни ветрове и проливни превалявания, предава AFP .
Предвижда се деветият ураган на годината да се движи на северозапад нагоре по крайбрежието на Китай в събота, като Китайската метеорологична администрация (CMA) концентрира вниманието си върху провинциите Чжъцзян, Фуцзян, Дзянсу, Шанхай и Шандонг.
Центърът на Лекима се намира на към 290 километра югоизточно от град Уенлин в провинция Джъдзян в петък сутринта, като ветровете доближават 209 км в час, заяви формалната осведомителна организация Xinhua.
В събота управляващите приключват преференциалните влакови направления в Джъдзян, Шанхай и на други места, съгласно CMA. Те също оповестиха жълт код за пороен дъжд и наводнения за провинции по пътя на Лекима.
Някои самолетни компании са отменили съботните полети от и за Шанхай като превантивна мярка, обявиха от CMA.
В момента бурята минава около северния завършек на Тайван, където трима души бяха ранени, дървета бяха съборени, а към 40 000 домове останаха без електрическа енергия.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР