Шанел написа нова глава в историята на модата по време

...
Шанел написа нова глава в историята на модата по време
Коментари Харесай

И Шанел прекратява употребата на ценни кожи в колекциите си

Шанел написа нова глава в историята на модата по време на представянето на новата си сбирка Métiers d`art. „ Коко без кроко “ беше мотото на вечерта в музея Метрополитън в Ню Йорк, където тази година беше представянето, като по този метод стилният колос разгласи, че приключва използването на кожа с косъм и крокодилска кожа в изделията си.

 Фарел Уилямс на ревюто на Шанел Фарел Уилямс на ревюто на Шанел © Българска телеграфна агенция
Като съществена причина за решението си от Шанел оповестиха невъзможността да обезпечат доставки на скъпи кожи с генезис, гарантиращ съблюдаване на нормите на компанията за нравственос и човечност.

Шанел е следващото огромно име в света на модата, което афишира, че стопира използването на скъпи кожи в сбирките си.


Преди месец от кожата с косъм се отхвърли Жан-Пол Готие, а по-рано през годината това направиха Бърбъри, Версаче и Джон Галиано. За първи път тази година цялата седмица на модата в Лондон, в която участваха над 80 дизайнери, беше без приложимост на артикули от скъпи кожи.

Повечето огромни дизайнери, фешън къщи и търговски вериги за облекло, които не употребяват скъпи кожи, са обединени в платформата Fur Free Retailer. Сред близо хилядата члена на тази платформа се открояват имената на H&M, Zara, Tommy Hilfiger, Gucci, Hugo Boss, Esprit, The North Face, Timberland, Lee и доста други световноизвестни марки.

Представител на Fur Free Retailer за България е „ Четири лапи “, като от интернационалната организация приканват българските производители да се включат в програмата и да станат част от огромното семейство на модата с високи етични стандарти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР