Шампионската титла няма да реши бъдещето на треньора на Лудогорец

...
Шампионската титла няма да реши бъдещето на треньора на Лудогорец
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Петев има дългосрочен договор с Лудогорец

Шампионската купа няма да реши бъдещето на треньора на Лудогорец Ивайло Петев. Опитният експерт сигурно остава отпред на българския първенец. Петев се употребява с огромно доверие както от притежателите на клуба - Кирил и Георги Домусчиеви, по този начин и от цялото управление. Треньорът освен ще остане на " Хювефарма Арена ", само че и има съглашение за дълготрайна работа в Лудогорец, осведоми " Гонг ".

Петев е спечелил доверието на притежателите и управлението на Лудогорец с работата си до този миг. Всички в клуба са извънредно удовлетворени от цялостната идея и хрумвания, които той постанова за развиването на тима. Треньорът залага на нападателен и настъпателен футбол, като концепцията му е тимът да държи топката и контрола над мачовете.

Специалистът е направил мощно усещане на управлението и с налаганата дисциплинираност. Той доста държал играчите да съблюдават прецизно тактическите му инструкции, да бъдат съсредоточени и във всеки мач да се раздават на 100 %. Тренировъчният развой не правил изключение, като наставникът обръщал нужното внимание и на хранителния режим на играчите. Петев полагал старания да изпипа всеки подробност.

Откакто пое Лудогорец ясно проличава, че Петев не робува на имена и към този момент на няколко пъти с твърдите си и точни дейности сподели на играчите кой командва. При него няма титуляри и запаси - който се намира в най-хубава момента форма, той играе.

Неслучайно към този момент на няколко пъти показва неодобрение от играта на тима в отбранителен проект. Нещо, което не правеше предходния ментор Анте Шимунджа, който в това отношение остави тежко завещание.

Като цяло треньорът на " орлите " разполага с цялостен картбланш да работи съгласно неговите хрумвания и разбирания. Петев към този момент е провел диалози с част от играчите, от които е неудовлетворен. От тях едно нещо е станало ясно - нямал желание да прави взаимни отстъпки с нито един футболист и е подготвен да " замрази " на аварийна пейка всеки един, който не демонстрира нужната класа и отговорност. Лудогорец към този момент няколко пъти е предприемал сходни дейности и от клуба са твърдо решени и в този момент да го създадат при нужда.

Подкрепата, с която се употребява Петев, му дава в допълнение самочувствие и убеденост да реализира своите проекти. Близки до клуба разкриха, че братя Домусчиеви твърдо ще поддържат наставника, в случай че реши да остави на пейката футболист, който не дава отговор на условията на треньора. Подобен ход бе рискувал даден трансфер, само че това не било проблем, защото финансовото положение на Лудогорец не зависи от една или две продажби. За Лудогорец доста по-важно е да построи мощен тим, който да господства през идващите години.

Вторият престой на Ивайло Петев отпред на първенците стартира при започване на март. Тогава клубът освободи словенеца Анте Шимунджа след провалянето с 0:1 на “Хювефарма Арена ” от Пирин. Петев бързо съумя да вдигне тима. Под негово управление бяха насъбрани 9 следващи победи в efbet Лига. Наред с това отборът завоюва Купата на България.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР