Шампионската приказка на Чили на Копа Америка продължава. "Ла Роха"

...
Шампионската приказка на Чили на Копа Америка продължава. "Ла Роха"
Коментари Харесай

Шампионът е жив! Алексис дръпна Чили на Копа Америка

Шампионската приказка на Чили на Копа Америка продължава. "Ла Роха " към момента е в играта за отбраната на трофея си, откакто се оправи с един от най-коравите южноамерикански тимове Колумбия и към този момент е на полуфинал.

За този триумф на чилийците им трябваше да преминат през лотарията на дузпите, откакто в постоянното време резултатът беше нулев. Решителното осъществяване от 11-те метра беше на скъсвания от рецензии за нескопосаните си изяви с екипа на Манчестър Юнайтед - Алексис Санчес.

Така първенците стигнаха до предпоследното ходило на конкуренцията, като довечера към среднощ ще схванат и противника си за идната фаза. Той ще е спечелилият от борбата сред един от любимците Уругвай и Перу.

В интерес на истината, чилийците можеха да стигнат до триумфа и още в постоянното време, само че две техни попадения бяха анулирани след интервенция на системата ВАР. В последна сметка обаче те изтърпяха цялата драма, с цел да ликуват най-после като крайни спечелили.

Мачът стартира равностойно, като в самото начало Хуан Куадрадо имаше два шанса за "лос кафетерос ", а Маурисио Исла и Артуро Видал не се възползваха от своите благоприятни условия пред колумбийската врата. Така се стигна до 17-та минута.

Тогава Чили вкара за първи път топката в мрежата в този мач, като прецизен беше Чарлс Арангис. Реферите дълго гледаха обстановката на системата ВАР и в последна сметка дадоха сигнал, че попадението не се зачита поради засада. Така нулевото статукво се резервира.

До края на полувремето играта продължи да бъде равностойна, като точните изстрели бяха голяма необичайност. Арангис, Исла и Алексис Санчес стреляха от отбора на първенците, само че все неопределено. Малко преди почивката и Артуро Видал стреля рисково от отдалеченост, само че топката прелетя на сантиметри над гредата.

Радамел Фалкао и Хамес Родригес имаха своите благоприятни условия за Колумбия, само че и те не демонстрираха нужната централизация в завършващата фаза и по този начин двата отбора трябваше да се отдръпват на отмора без маркирани попадения.

Равностойната игра продължи и след подновяването на събитията на терена. Двата отбора се опасяваха да рискуват, а точните удари бяха ъгъл. Ерик Кардона и Едуардо Варгас направиха пропуски за Чили, до момента в който Едвин Кардона, Хамес Родригес и Хуан Куадрадо не оползотвориха напъните в колумбийския тим.

Чилийците още веднъж съумяха да пратят топката в мрежата в 71-та минута, само че няколко минути по-късно реефрите анулираха попадението поради игра с ръка и в последна сметка това статукво се резервира до края на постоянното време. И по този начин всичко трябваше да се реши след дузпи.

При тях имаше една-единствена неточност. При това в най-болезнения за "лос кафетерос " миг. Първите осем осъществявания бяха точни, като Хамес Родригес, Едвин Кардона, Хуан Куадрадо и Йери Мина бяха точни за Колумбия. Артуро Видал, Едуардо Варгас, Ерик Пулгар и Чарлс Арангис пък скъсаха мрежата от чилийския тим и се стигна до решителните пети дузпи.

При тях нервите на Уилям Тесийо от колумбийския състав не устояха, а след него Алексис Санчес беше прецизен и класира Чили на полуфиналите. Там се чака спечелилият от Уругвай - Перу, а в другия полуфинал е класиката Бразилия - Аржентина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР