Шампионската надпревара в България и по света продължи с горещи

...
Шампионската надпревара в България и по света продължи с горещи
Коментари Харесай

Футболен обзор - уикенд под знака на дербитата

Шампионската конкуренция в България и по света продължи с горещи дербита през отминалия уикенд. Станахме очевидци на впечатляващи дуели, част от които с изненадваща развръзка. ЦСКА още веднъж не позволи гол от Лудогорец в Разград, като в границите на 4 дни " армейците " заключиха вратата си за първенците. Байерн Мюнхен безусловно разпердушини Борусия Дортмунд, а Барселона пречупи Атлетико Мадрид. Ето какво се случи в обособените шампионати.
България - бойко дерби за върха без победител, " Левски " дебне водачите
Колкото и необикновено да звучи, осем кръга преди края на сезона, в българското футболно състезание към момента има конспирация. През този уикенд силите си премериха водачът в шампионата Лудогорец и първият му преследвач ЦСКА. Отлични вратарски намеси лишиха дербито от голове. Въпреки късата си пейка и умората след триумфа за Купата на България, " алените " се показаха доста добре и изпуснаха по-чистите благоприятни условия за гол във врата на разградските " орли ". Играчите на Любослав Пенев бяха по-добрият отбор при започване на срещата и изпуснаха няколко положителни шанса посредством Евандро и Жоржиньо. През втората част обаче " орлите " поеха самодейността и на собствен ред имаха шансове, само че до гол не се стигна. След това тъждество, разликата сред двата тима се резервира - Лудогорец е водач с 64 пункта, а ЦСКА е на втора позиция с 61. От грешката на водачите се възползва третият кандидат за купата - " Левски ", който излъга Черно Море във Варна. На стадион „ Тича “ единственото попадение в срещата осъществя нападателят на „ сините “ Станислав Костов, който се разписа в 16-та минута след асистенция на Луис Нганиони. Любопитното е, че това се оказа и единственият прецизен удар към една от двете порти за целия дуел. Варненци владееха повече топката, само че по този начин и не сътвориха сериозна заплаха пред стража на столичани Николай Михайлов. Така " Левски " реализира скъп триумф на тежък терен за „ сините “ – в последните си три мача във всички шампионати отборът не бе побеждавал Черно море, С триумфа " сините " се приближиха едвам на три точки от ЦСКА и на шест от лидера Лудогорец. В идващите кръгове решаващите дербита ще продължат, като " Левски " ще одобри Лудогорец в София, след което идва и " безконечното дерби " против ЦСКА.
Испания - дерби на върха и в Примера, Барселона пречупи Атлетико и марширува решително към купата
Отборът на Барселона направи нова крачка към купата, надигравайки вкъщи Атлетико Мадрид с 2:0 в дербито на 31-ия кръг в испанската Ла Лига. „ Каталунците “ бяха по-добрият тим на терена, само че трябваше да бъдат търпеливи, с цел да реализиран скъпия триумф. С тази победа Барса събра актив от 73 и след триумф над директния си съперник за трофея, се откъснаха на 11 точки пред " дюшекчиите ".Първата част на дуела на „ Камп Ноу “ ще се запомни с изгонването на Диего Коста в 28-та минута. Нападателят на „ дюшекчиите “ бе отхвърлен с пряк червен, откакто оспорва остро решение на основния арбитър. Последва сериозен напън от първенците, който даде рерзултат чак в заключителната част от дуела. Луис Суарес и Лионел Меси се разписаха в последните 5 минути, с цел да донесат триумфа на своя отбор. От своя страна Реал Мадрид реализира поврат против Ейбар, надделявайки с 2-1 на Сантяго Бернабеу. Гостите поведоха с попадение на Марк Кардона в 39-ата минута, а Карим Бензема изравни в 59-ата. Отново Бензема обезпечи успеха на отбора си с прецизен изстрел в 81-ата минута. Реал записа четвърта победа в последните си пет мача от Ла Лига и с актив от 60 точки заема трето място в подреждането, като е единствено на две от градския си противник - Атлетико.
Англия - Ливърпул още веднъж сподели дух и продължава за мечтае за бленувана купа, Арсенал се издъни
Поредната значима стъпка в преследването на купата направи тимът на Ливърпул. " Мърсисайдци " пречупиха Саутхемптън с 1:3 като посетител и към този момент се намират на първата позиция, на две точки пред Манчестър Сити. Трябва да се означи обаче, че жителите са с мач по-малко. " Светците " откриха резултата след 9 минути игра, а в 36 минута Кейта изравни. През втората част " мърсисайдци " стигнаха до обрата с попадения на Мохамед Салах и Джордан Хендерсън. Египтянинът постави завършек на головата си суша в британското състезание, траяла 572 минути с попадение номер 50 в британския хайлайф. От своя страна " жителите " са на край за ФА Къп, след победа над Брайтън с минималното 1:0 на „ Уембли “. Единственото попадение в срещата бе осъществено от Габриел Жезус още в четвъртата минута след асистенция на Кевин Де Бройне Така те не престават преследването на титли на всички фронтове. Сити към този момент завоюва Купата на лигата и е насочен към втори трофей през сезона. Играчите на Пеп Гуардиола изостават на две точки от Ливърпул в борбата за купата, само че са с мач по-малко, а в Шампионската лига им следва четвъртфинален конфликт с добре познатия Тотнъм. Арсенал направи неточност стъпка в преследването на място в топ 4, откакто загуби в гостуването си на музи тим на Евертън. Единственото попадение в срещата означи централният бранител Фил Ягиелка, който се възползва от групова неточност в отбраната на „ артилеристите “ и донесе триумфа на „ карамелите “.След тази загуба, седма за Арсенал през сезона, отборът резервира четвъртата си позиция, само че това може да се промени след мача Челси - Уест Хем в понеделник вечер. " Сините " са с еднакъв брой точки с градския противник.
Италия - Ювентус взе следващото дерби против Милан, Наполи и Интер сгрешиха
Действащият първенец на Серия А Ювентус остава непобеден вкъщи, откакто направи цялостен поврат против Милан и завоюва с 2:1 в дербито на 31-ия кръг. Кшищоф Пьонтек откри резултата за гостите, а Пауло Дибала възвърне равенството след тъкмо час игра. Изгряващата звезда на „ бианконерите “ Мойс Кийн вкара победния гол шест минути преди края на постоянното време. Така „ остарялата госпожа “ се приближи на единствено една победа от предварителна осма поредна купа в Калчото. Милан пък остава четвърти в таблицата, само че с равни точки с Аталанта и единствено точка преднина пред Рома. В последния дуел от съботната вечер " вълците " реализираха скъп триумф при гостуването на Сампдория с 1:0 и се приближи до топ 4. Единственият гол означи капитанът Даниеле Де Роси четвърт час преди края на конфликта. Вторият Наполи пък позволи неверна стъпка, откакто приключи наедно 1-1 вкъщи против тима на Дженоа. Интер също не съумя да се възползва от домакинското си преимущество и приключи при нулево реми против коравия тим на Аталанта.
Германия - Байерн приземи Борусия Дортмунд по доста мъчителен метод
Байерн Мюнхен реализира една от най-убедителните си победи над огромния си противник в Бундеслигата - Борусия Дортмунд, и направи сериозна крачка към купата в шампионата. Баварците нанесоха цялостен погром на Борусия 5:0 на " Алианц Арена " в мач от 28-я кръг на Бундеслигата. Бившият състезател на „ жълто-черните “ Матс Хумелс даде звук за гръмкия триумф в 10-та минута, а седем по-късно различен някогашен футболист на Дортмунд – Роберт Левандовски се разписа за 2:0. До края на първото полувреме играчите на Нико Ковач наказаха грешките в отбрана на противника още два пъти. Първо Хави Мартинес направи преднината на мюнхенци класическа, а Серж Гнабри повиши на 4:0 две минути по-късно. През втората част дуелът се доиграваше, като остана време за второто попадение на Левандовски в мача – минута преди края на постоянните 90. Така Байерн се завърна на върха в Бундеслигата с точка задатък пред възпитаниците на Люсиен Фавр и шест кръга до края. В идващия кръг Байерн гостува на Фортуна Дюселдорф, до момента в който Дортмунд приема вкъщи Майнц 05
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР