Шампионската лига ще има нов първенец - Манчестър Сити бе

...
Шампионската лига ще има нов първенец - Манчестър Сити бе
Коментари Харесай

Реал си върна на Сити, крушение за английските отбори

Шампионската лига ще има нов отличник - " Манчестър Сити " бе детрониран от " Реал " (Мадрид) с 3:4 след дузпи (1:1 в постоянното време и 3:3 в първия мач) в чакания с максимален интерес четвъртфинал.

Така на полуфиналите двойките са: " Байерн " (Мюнхен) - " Реал " (Мадрид) и " Борусия " (Дортмунд) - " Пари Сен Жермен ", а дуелите са на 30 април и 7 май. Финалът е на ст. " Уембли ".

Снощи и двата британски тима отпаднаха, а " Реал " си върна на " Сити " за предходната година, когато " жителите " взеха връх в спор, трансформирал се към този момент в обичаен.
" Байерн " - " Арсенал " 1:0 (2:2 в първия мач)
Тактическо надиграване, извоювано от Томас Тухел и неговия отбор. В дълги интервали от мача, изключително преди почивката, " топчиите " повече владееха топката, само че от това нормално не произлизаше нищо.

През второто полувреме " Байерн " стартира доста по-добре, по-нахъсано. Малко след подновяването на играта Леон Горецка удари греда с глава, а при добавката Рафаел Герейро не съумя да се разпише.
 Снимка АП/БТА
В 60-ата минута домакините поведоха - Джошуа Кимих засече топката с глава след центриране на Герейро.

До края " Арсенал " не съумя да се съвземе и да сътвори действителни благоприятни условия да докара разногласието най-малко до продължения. " Байерн " още веднъж е на полуфинал и най-малко на този стадий избавя сезона, откакто в неделя видя по какъв начин " Байер " (Леверкузен) ликува като първенец.
" Манчестър Сити " - " Реал " 1:1 и 3:4 след дузпи (3:3)
Спектакъл в първия дуел, драма във втория. " Реал " заложи на прагматичен жанр със здрава отбрана, като реши да не се надиграва с британския отличник, а при 11-метровите удари сподели повече майсторство и здрави нерви.

Гостите удариха първи - Родриго получи топката на чиста позиция след контра, вратарят Едерсон се намеси при първия удар, само че нямаше какво да направи при втория.

" Сити " вкара противника си половината му, пропуски направи Ерлинг Холанд, Бернардо Силва, Кевин де Бройне, Джак Грийлиш... Много работа имаше вратарят на " белите " (снощи в черно) Андрий Лунин, който стартира сезона като трети пазач.

Обстрелът към него продължи с цялостна мощ и след почивката, когато " Реал " контраатакуваше към този момент доста рядко. И се пропука в 75-ата - Антонио Рюдигер не се намеси най-удачно и Де Бройне изравни.

Белгиецът продължи да е най-опасният футболист на " жителите " и до края на постоянното време. В продълженията Рюдигер получи късмет да се оправдава, само че като цяло държанието на " лос меренгес " не се промени - очакване на дузпи.
 Снимка АП/БТА
При 11-метровите удари ветеранът Лука Модрич стартира с пропуск за " Реал ", само че по-късно Андрий Лунин избави опитите на Бернардо Силва (горе) и Матео Ковачич, давайки задатък за мадридчани.

Решителната дузпа беше осъществена от Антонио Рюдигер - 4:3 и четвърти следващ полуфинал в Шампионската лига за " Реал " (Мадрид).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР