Шампионките от турнири за Големия шлем Елена Рибакина и Барбора

...
Шампионките от турнири за Големия шлем Елена Рибакина и Барбора
Коментари Харесай

Рибакина и Крейчикова дадоха преднина на Казахстан и Чехия в квалификациите на Били Джийн Кинг

Шампионките от шампионати за Големия шлем Елена Рибакина и Барбора Крейчикова завоюваха с лекост първите си мачове на отборния шампионат по тенис за дами за купа " Били Джийн Кинг " и помогнаха надлежно на Казахстан и Чехия да поведат с по 2:0 победи в днешните квалификации.

Казахстан надви над Полша на клей като хазаин, откакто лидерката в международната класация Ига Швьонтек пропусна мачовете поради травма. Юлия Путинцева надделя Магда Линете със 7:5, 6:3 на старта, след което Рибакина удвои преднината на домакинките на дуела. Шампионката от " Уимбълдън " направи девет аса и завоюва 3/6 благоприятни условия за пробив за триумф с 6:3, 6:4 против Вероника Фалковска.

Останалите два мача на сингъл с разменени съпернички и този на двойки са планувани за на следващия ден.

" Магда е сложен съперник и на следващия ден ме чака комплицирана задача. Надявам се да се усещам по-комфортно на корта и да стигна до успеха ", съобщи Рибакина след дуела.

Бившата финалистка от " Ролан Гарос " Маркета Вондрушова надделя украинката Марта Костюк с 6:2, 6:1 в турския курорт Анталия и даде преднина на Чехия след първия мач на сингъл. Крейчикова, шампионка във Франция от 2021, по-късно се наложи над Катарина Заватска с 6:4, 6:3.

27-годишната Крейчикова, която преди дуела със Заватска поддържа намерено Украйна във войната против Русия, ще подари всичките си доходи от квалификациите на потърпевшите от земетресенията в Турция.

Испания пък води с 2:0 на Мексико, откакто Сара Сорибес Тормо победи Фернанда Контрерас Гомес с 6:0, 6:0, след което Нурия Парисас Диас се наложи над Рената Сарасуа с 6:4, 6:3.

В момента се организират още два дуела, като Франция води с мач на Англия, а Бразилия има същото преимущество против Германия.

Тази нощ първенецът по трофеи Съединени американски щати ще играе против Австрия, а Канада ще се изправи против Белгия. Победителите от квалификациите ще се причислят към настоящия първенец Швейцария и вицешампиона Австралия на финалния шампионат сред 7 и 12 февруари.

12-ият тим за финалите ще бъде разгласен след избирането на хазаин.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР