Шампионките от Марица ще дебютират утре в квалификациите за Шампионската

...
Шампионките от Марица ще дебютират утре в квалификациите за Шампионската
Коментари Харесай

Иван Петков: Искам да се фокусираме само върху мачовете със Сало

Шампионките от Марица ще дебютират на следващия ден в квалификациите за Шампионската лига. Мачът с финалндския първенец Само е от 19:00 часа в пловдивската зала " Колодрума ". Всяко подценяване може да се окаже съдбовно.

Финландките са единствено първото затруднение пред попадане в групите на най-престижната конкуренция на остарелия континент. При триумф маричанки ще играят и с съветския гранд Енисей (Красноярск).

Ето какво съобщи старши-треньорът на шампионките, Иван Петков на конференция в Прескуб " България ":

 Марица откри сезона, побеждавайки Динамо (Букурещ) с 3:2
Марица откри сезона, побеждавайки Динамо (Букурещ) с 3:2

Шампионките обърнаха мача, откакто изоставаха след третия гейм

" Нашият противник е тим, който обичайно взе участие в европейските клубни шампионати и играе един добър волейбол - много бърз и динамичен, без да доминират грешките, с достолепия в играта в отбрана... Никак не е за подценяване, тъй като против тях, на нас несъмнено ще ни бъде много мъчно. Проведохме своята подготовка с концепцията да бъдем в положително положение тъкмо за тези мачове.

До каква степен сме съумели ще разберем напълно скоро. Момичетата, които по справедливи аргументи не бяха пълноценни в подготвителния развой, бяха задоволително окуражени да наваксат това, което са изгубили. С всеки минал мач от предсезонната подготовка тимът ни подобряваше играта си. Разиграхме много разнообразни схеми на игра. Лично на мен ми хареса положението на тима по време на двете контроли с Бешикташ (Истанбул) предходната седмица, само че има и още доста какво да се желае.

Срещу Сало ще би трябвало да дадем всичко от себе си и да покажем морално-волеви качества, с цел да излезем спечелили. След интервал от 20-30 дни тимът ни ще наподобява още по-добре. Мисля, че тимът, който селектирахме за този сезон, е на положително равнище - доста съществени девойки, с биография, с капацитет и с упоритости.

Надеждата ни е те да дадат своя принос клубът да направи крачката нагоре, която търсим всяка година. Имаме хора в клуба, които събират информация за съветския Енисей (Красноярск), само че сега тя не доближава до мен, тъй като желая да се фокусираме единствено върху мачовете със Сало ".

На въпрос дали би поел националките Иван Петков показа:

" Аз бих дал отговор, както би дал отговор всеки българин, съгласно мен - предизвикателство, чест и отговорност е да бъдеш треньор на националния тим, само че това сега не стои на дневен ред, не го мисля и не би било правилно да разясня ".

 Снимка 229925
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР